Vücudunuzda biriken nikotini hızlıca dışarı atıyor!

Başta kalp ve akciğer olmak üzere pek çok rahatsızlığın en önemli sebeplerinden biri de sigara. Nikotin kullanımı vücuda ciddi zararlar verebiliyor. Ancak bazı besinlerle bu zararlı etkiler azaltılabilir.
Herkesin esiri olduğu kötü alışkanlıkların esas bağımlılık yapan maddesi nikotindir. Kişinin bir türlü vazgeçemediği, vazgeçme kararını aldığında ise; vücuttan atılıp, etkisi geçene kadar sinir krizleri geçirmesine neden olan maddedir. Tütün ve tütün ürünlerinde bulunan bir maddedir. Nikotinin en yoğun bulunduğu ürün sigaradır. Vücutta kanserden, kangrene, astıma vb. hastalıklara neden olan, sonucunda ölüme götürmektedir.
Vücuttan nikotin atımının tamamlanması için geçen süre 48 saattir. Bu saatin sonunda vücuttaki nikotin atılır ve bağımlılık kalmaz. Bunun yanında vücuda verdiği zararları temizlemek için;
Egzersiz yapmak; kanın hızlı pompalanmasını sağlayarak, kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Kan içerisinde bulunan alyuvarların işlemini de kolaylaştırmaktadır.
Bol sıvı tüketin; vücudun temizlenmesini hızlandırarak, nikotinin vücuttan temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
Yoğurt tüketin; günde 2 kase yoğurt tüketmeye çalışın. Yoğurt hem nikotini hem de nikotinin ciğerlerinize verdiği zararları telafi etmede yardımcıdır.
Sigara, kalsiyum minerali ile C ve D vitaminleri gibi önemli besin maddelerinin emilimini engeller. İçilen yalnızca bir sigara bile, vücuttan 25 mg C vitamininin boşalması anlamına gelir. Araştırmalar, diyetle daha fazla meyve sebze alımının hem eksilen vitamin/mineral depolarını takviye edeceğine hem de sigara içme isteğinin azaltılmasına yardımcı olabileceğini öne sürmektedir. Sigarayı bırakmaya başladığınızda, yiyeceklerin tadı daha iyi gelmeye başlar ve lezzetler daha belirgindir, yiyeceklerden daha çok keyif alırsınız.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kanserde umut veren iki yeni alan: Alfa radyasyonu ve yapay zeka
Kahve nasıl tüketilmeli? Günde 3 fincan kahve vücutta mineral kaybına yol açar mı?
Sezaryen ile dünyaya gelen bebeklerde alerji ve enfeksiyon daha sık görülüyor
Soğuk algınlığı ile karıştırılıyor! Baharda uçuşan polenler kabusunuz olmasın! Polen alerjisine karşı 7 etkili önlem
Hemofili hastalarına uyarı: "Doktor kontrolleri aksatılmamalı"