Vücudunuzun susuz kaldığını nasıl anlarsınız?
Su içmek, sağlığımız için en önemli faktörlerden bir tanesi. Vücut ağırlığımızın büyük bir kısmını oluşturan su, eksikliğinde birçok istenmeyen belirtiye ve sağlık sorununa yol açabiliyor. İşte susuzluğumuzu anlamanın yolları...
Haberin Devamı
/

Günlük içmemiz gereken su miktarı konusunda çelişkili bilgilere sahibiz. Bunu kolayca hesaplamak için kilonuza göre su içebilirsiniz:45 kilo: 1.25 litre54 kilo: 1.5 litre63 kilo: 1.75 litre72 kilo: 2 litre81 kilo: 2.25 litre90 kilo: 2.5 litre
/

Elinizin üstünü çimdikleyin. Bıraktığınızda deriniz hemen eski haline dönüyorsa susuz değilsiniz. Bıraktığınızda deriniz bir süre o şekilde kalıyorsa susuz kalmışsınız demektir.
Haberin Devamı
/

-Susuzluk hissi-Ağız kuruluğu-Yorgunluk-Endişe ve hassasiyet-Koyu sarı idrar
/

-Cilt kuruluğu-Kabızlık-Baş dönmesi-Baş ağrısı
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

-Ağız kokusu-Tatlı isteği-Kas krampları
/

-Aşırı susuzluk hissi-Hızlı kalp atışı-Bilinç kaybı-Hızlı nefes alıp verme
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

-Boş boş bakma-Düşük tansiyon-Ciltte aşırı kuruluk ve çatlaklar
/

-Şiddetli baş dönmesi-Çok koyu renk idrar ya da idrarın oldukça nadir gelmesi-Sıcak havalarda bile terlememek
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

İnsan vücudunun yüzde 60-80'i sudur. Yeterince su içmediğinizde ise kanınızdan yüzde 8 oranında su eksilebilir. Bu; damarlarınızın daralmasına, kanın pıhtılaşmasına ve yüksek tansiyona neden olur. Kalp krizi ve inme riskini artırır.
/

Hücreler arası boşluk vücuttan yaklaşık yüzde 26 oranına kadar su eksilmesine neden olur. Bu; asit seviyesinde artışa, guta, böbrek taşlarına, kemiklerin kırılganlaşmasına ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açar. Hücrelerinizden yaklaşık yüzde 66 oranına kadar su eksilir. Bu da; yüksek kolesterol, zayıf metabolizma ve erken yaşlanmaya neden olur.
Haberin Devamı
Haberin Devamı