Yeşil sinek larvaları antibiyotik salgılıyor

Bilim adamları, yeşil sinek larvalarının salgılarından elde edilen yeni bir antibiyotik türü keşfetti.
Galler'deki Swansea Üniversitesi'nden Norman Ratcliffe ve ekibi, lucilia sericata (şişe camı yeşili sinek) larvalarının salgılarında bulunan, hastane bakterilerinin 12 türünün yanı sıra E coli ve clostridium difficile bakterilerinde de etkili olabilen maddeye "seratisin" adını verdi.
Seratisini saf hale getiren bilim adamları şimdi iğne, hap ya da merhem olarak kullanılabilecek antibiyotiğin içeriğini tam olarak tanımlamaya ve bunu sentez etme yolunu bulmaya çalışıyor.
Bu çalışma da başarılı olursa seratisin insan hücrelerinde ve sonucunda da klinik deneylerde test edilecek.
Araştırmaya maddi destek veren yardım derneği "Action Medical Research"den doktor Yolande Harley, muhtemel yeni antibiyotiğin keşfinin heyecan verici bir ilerleme olduğunu belirterek, bunun hastane enfeksiyonlarına ya da başka bakterilerin yol açtığı hastalıklara yakalananlar için yeni bir tedavi imkanı sağlayabileceğini söyledi.
Araştırmanın başındaki doktor Ratcliffe da şu ana dek saf hale getirilmiş bir damla seratisin için yaklaşık 20 tüp kurtçuk gerektiğini, bir sonraki adımın bu maddeyi daha büyük ölçüde üretme yollarını bulmak olduğunu ifade etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gözlerde sulanma ve kızarıklık varsa dikkat! Bahar aylarında daha da artıyor!
Uzmanlar açıkladı! En kötü ağrı hangisi? En şiddetli ilk 10 acı listesinde geri kalan ağrılar ve acılar...
Üzüntü kanser nedeni olabilir mi? Uzmanlar ne diyor?
Google'dan hastalık arayanlar dikkat! Tıbbi aramalar için interneti nasıl kullanmalı?
ŞİFA ARAYANLARIN GÖZDESİ! Orta Doğu ve Asya’da binlerce yıldır kullanılıyor! Öksürük ve boğaz ağrısını hafifletiyor! '1 bardak içmek yeterli'