Yüksek tansiyon hastalarına yeni tedavi

Dünya çapında denemesi süren ve 2010 başında test aşamasının sona ereceği belirtilen yeni bir tedavi yönteminin yüksek tansiyon hastaları için umut olabileceği bildirildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Alman "Die Welt" gazetesinin internet sayfasındaki habere göre, yeni tedavi yönteminde kateterle kasık atardamarından girilerek, kateterin ucundaki özel koterle, yüksek tansiyonda etkili olduğu varsayılan böbrek üzerindeki sinirler yakılıyor.
Bu uygulamadan sonra, ilaçla tedavi edilemeyen hastalarının sistolik basınçlarında (büyük tansiyon) bir yılda 30 birimlik düşüş olduğu bildirildi.
Alman Lübeck Üniversite Kliniği profesörlerinden Heribert Schunkert, kentte yüksek tansiyon konusunda düzenlenen bir kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, yeni yöntemin günlük tedavide uygulanmaya başlaması durumunda yüksek tansiyon hastalarının yüzde 95'inin bundan faydalanmasının mümkün olacağını söyledi.
Sıradaki Haber 
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Leke, sivilce ve kırışıklıklara karşı birebir! İşte cilt sağlığına faydalı besinler
Ani hava değişimleri depresyona yol açabilir
Diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlar
Yumurtalık kanserinde ihmale gelmez 9 önemli belirti
Astımda risk faktörlerine dikkat! Sigara dumanı, hava kirliliği ve beslenme şekli... Hepsi etkiliyor