hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıkesir'in Neyi Meşhur? Balıkesir'in En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Balıkesirin Neyi Meşhur Balıkesirin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand

    Balıkesir ilinin büyük bölümü Marmara bölgesinde, bir diğer kısmı ise Ege bölgesinde yer almaktadır. Zengin mutfağı, cennet gibi doğası ile Balıkesir en önemli şehirlerden bir tanesidir. Balıkesir ilinin eski adı ise Mysia olarak bilinmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kültür ve turizm cenneti olarak da alınan Balıkesir lezzetli yemekleri ile ön plana çıkmaktadır. Yöresel ürünlerin çeşitliliği özellikle dikkat çekiyor. Balıkesir bölgesinin sahilinde zeytincilik, balıkçılık ve bağcılık yapılıyor. Balıkesir şehrinin birçok yemeği ve tatlısı meşhurdur. Balıkesir'e giden kişiler mutlaka orada değişik tatlar deneyimleyebilecek, hatıra eşyalardan getirebilecektir. Bu yöresel ürünler son derece geniş yelpaze sahiptir. 

    Balıkesir'in En Meşhur Yemekleri Neler?

    Balıkesir ilinin en sevilen ve en bilinen tatlısı höşmerim tatlısıdır. Bu tatlı yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmektedir. Bu yörede en çok yapılan çorbalardan birisi Arpa şehriye çorbasıdır. Acı filiz ve akkız bu ilin otlu yemekleridir. Balıkesir mantısı ve Balıkesir kaymaklısı da bu yörede ön plana çıkan yiyeceklerindendir. Keşkek, kapama, lokma tatlısı, sarma, tirit, tırnak, sini böreği, güveç de sevilen ve yörede sıkça tercih edilen yemeklerdendir. 

    Balıkesirin Neyi Meşhur Balıkesirin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerHöşmerim Tatlısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Balıkesir'de Alınabilecek Hediyelikler Neler?

    Turizmin gelişmiş olduğu bu ilde hediye olarak alınabilecek eşyalar da var. Şehirden bir hatıra olarak eşya götürmek isteyenlere ekonomik seçenekler mevuttur. Balıkesir şehrinden alınabilecek bir ürün Höşmerim tatlısı olacaktır. Bu bölgeye ait olan tatlı çok kişi tarafından merak ediliyor ve seviliyor. Balıkesir iline özel kokusu ile Balıkesir kolonyası iyi bir hediye seçimi olacaktır.

    Yöre has olan Yağcıbedir halı ve kilim hediyelik açısından önemli bir yer tutuyor. Yöresel yiyecekler arasında en çok tercih edilen ürün zeytin şekeridir. Verimli tarım alanları sayesinde bal sektöründe de ön plana çıkan Balıkesir balı lezzeti ile dikkat çekiyor. Akışkan yapısı ve ekonomik olması ile birçok kişinin tercihi oluyor. Zeytin ve zeytinyağı da Balıkesir bölgesinde alınabilecek önemli ürünlerin başında gelir. 

    Balıkesir Yöresinin Kültürü

    Balıkesir zengin bir kültüre sahiptir. Gelenek ve görenekleri, mutfağı ve turizm yönü ile oldukça şirin bir ildir. Yörenin büyük bir kısmı tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor, bir diğer kısmı ise sanayi ve turizm sektöründe yer alıyor. Bor madeni ile oldukça zengindir. Balıkesir'de gezilecek yerler arasında Kaz Dağları Milli Parkı, Rahmi Koç Müzesi, Bandırma Arkeoloji Müzesi, Marmara Adası yer almaktadır. Tahtalı Cami, Hacı Ali Camisi, Balıkesir Saat kulesi gibi yerler de gezilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow