hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıklı Göl Nerede Ve Nasıl Gidilir? Hangi Şehirde? Balık Gölün Büyüklüğü, Oluşumu Ve Özellikleri

    Balıklı Göl Nerede Ve Nasıl Gidilir Hangi Şehirde Balık Gölün Büyüklüğü, Oluşumu Ve Özellikleri
    expand

    Balıklı Göl, Şanlıurfa ilinin güneybatısında yer alan Eyyübiye ilçesinde yer alıyor. Yerli ve yabancı her yıl binlerce turist ağırlayan Balıklı göle ulaşım da oldukça kolaydır. Kendi aracınız ile bu bölgeye gitmek istiyorsanız Şanlıurfa, İstanbul’a 1263 km, Ankara’ya 820 km, İzmir’e 1251 km uzaklıkta yer alıyor. Aynı zamanda Balıklı göle uçak, tren ve otobüs seferleri ile de kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Şanlıurfa’nın her yerinden Balıklı göle kolay ulaşım sağlayabileceğiniz araçlar bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Balıklı Göl Hangi Şehirde?

    Balıklı göl Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yer alıyor. Bu gölün efsanevi hikayesi ve etkileyici görüntüsü ile gören herkesi kendine hayran bırakıyor. Balıklı göl, İslamiyet’e inanan herkes için çok önemli bir yer tutuyor. Bu göl, tarihimiz ve inancımız açısından farklı bir yere sahip bulunuyor. Gölün içinde yüzen balıklar kutsal sayıldığı için avlanmasına izin verilmiyor ve büyük bir özenle korunuyor. Balıklı göl, kesinlikle herkesin gezip görmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

    Balık Gölün Büyüklüğü, Oluşumu ve Özellikleri

    Üç büyük dine inanan peygamberlerin inandığı Hz. İbrahim’in yaşadığı dönemlerdeki zalimlikleriyle haklına çektiren Nemrut’un Hz. İbrahim peygamber arasında yaşanan olay sonucunda balıklı gölün oluştuğuna inanılıyor. Balıklı gölün gizemli bir hikayesi olması, tüm ziyaretçileri ve inanan herkesi derinden etkiliyor.

    Hz. İbrahim ateşe atıldığı zaman ateşin suya, odunların ise balığa dönüştüğüne inanılan bu göl, bu derin hikayesi sayesinde büyük ilgi görüyor. Halk tarafından bu gölde bulunan balıkların kutsal olduğuna inanılıyor. Bu nedenle balıklar korunuyor ve avlanmıyor. Türkiye’nin doğal güzellikleri arasında yer alan balıklı göl, her yıl ağırladığı yerli ve yabancı turistler sayesinde ülkemiz ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor.

    Balıklı Gölün Başlıca Özellikleri

    İnanışa göre Balıklı gölün içinde bulunan balıklar kutsal sayılıyor.

    Başlıca hastalıklara iyi geldiği tespit edilmiştir.

    Ülkemizin en önemli gölleri arasında yer alır.

    Sıradışı ve kutsal sayılan bir göldür.

    Günün her saati çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret ediliyor.

    Balıklı Göl Hakkında

    Balıklı göl platosunda Hz. İbrahim’in doğduğu mağara da bulunuyor. Bu mağara, üç semavi dininin atası olarak kabul ediliyor ve çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Her sinden, şehirden ve dünyanın her yerinden ziyaretçi kabul eder. Hz. İbrahim’in doğduğu mağaranın hemen yanında bulunan dönemin din alimi Beddiüzaman Said Nursi'nin mezarı da bulunuyor.

    Turizmin göz bebekleri arasında sayılan Balıklı göl, Halil-ür Rahman Gölü'nün hemen güneyinde yer alıyor. Bu göl ile ilgili pek çok rivayet bulunuyor. Urfa kalesinin hemen önünde er alan Balıklı göl, 150 metrekare bir alana sahiptir. Bir rivayete göre, Hz. İbrahim ateşe atıldıktan sonra kızı Hz. Zeliha buna dayanamaz ve Hz İbrahim’in ateşe atılmasına gönlü razı olmaz ve o da kendisini ateşe atar. Bunun sonucunda Zeliha’nın düştüğü yer de göle döner. Bu rivayetler, balıklı gölün popülerliğini arttırmıştır.

    Balıklı Göl ve Çevresi

    Balıklı gölün çevresinde bulunan restoran ve çay ocaklarında Şanlıurfa’nın misafirperver, güler yüzlü ve sevecen esnaflar görev yapıyor. Şehri en güzel şekilde temsil etmek ve turistlere tarihi ve doğal güzelliklerimizi en iyi şekilde anlatabilmek için bu esnaflar var gücü ile çalışıyor.

    Balıklı göle kadar gelmişken Şanlıurfa’yı da gezmek ve burada birkaç gün konaklamak için tercih edebileceğiniz çok sayıda uygun fiyatlı butik oteller bulunuyor. Bu otel seçeneklerinden bir tanesini tercih ederek güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Şanlıurfa’nın doğal güzelliklerini, tarihi dokusunu yakından görmek size huzur verecek. Tatil gezi planlarınız arasına Şanlıurfa’yı eklemeyi unutmamanız gerekir.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow