hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'nın Neyi Meşhur? Bursa'nın En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Bursanın Neyi Meşhur Bursanın En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand

    Osmanlı İmparatorluğu'nun merkezlerinden biri olan Bursa, Türkiye'nin de en önemli şehirleri içerisinde yer alır. Bu sebepten dolayı Hanlar ve hamamlar ile beraber tarihi dokusu üzerinden önemli turistik şehirlerden biridir. Diğer yandan özellikle Bursa üzerinden harika havlular, halılar ve kilimler doğrultusunda birçok hediyelik ön plana çıkmaktadır. Tabii birbirinden yöresel yemekleri ile de dünya çapında bilinen lezzetlere sahip olduğunu söylemek mümkündür. Her sene yerli ve yabancı yoğun şekilde turist çeken en önemli şehirlerden biridir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa tarihi dokuları ve kültürel yapısı ile meşhur bir şehirdir. Özellikle de söz konusu Bursa olduğu zaman elbette Uludağ kayak merkezi en meşhur yeridir. Bunun dışında Ulu Camii, birçok Han ve hamam ile birlikte türbeleri doğrultusunda buram buram tarihi koptuğunu söylemek mümkündür.

    Diğer yandan yemeği konusunda da Bursa Döner kebap köklü bir tarihi ile özel bir lezzet olduğunu söylemek mümkün. Bu kapsamda birbirinden güzel yöresel yemeklerin yanında Mustafa Kemal Paşa tatlısı da ön plana çıkar. Pek çok değişik hediyelik eşyaları ile beraber güzel bir hatıra bırakmak mümkün.

    Bursanın Neyi Meşhur Bursanın En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerBursa'nın En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Bursa özellikle yöresel yemekleriyle beraber meşhur bir şehirdir. Pek çok farklı yemeğin yanında aynı zamanda harika alınabilecek hediyelik eşyaları ile oldukça zengindir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - Bursa Döner kebabı

     - Kestane şekeri

     - Pideli köfte

     - Tahinli pide

     - Cantık

     - Süt helvası

     - İnegöl köftesi

     - Mustafa Kemal Paşa tatlısı

    Bu şekilde yukarıdaki meşhur yemekleri ile beraber sadece Bursa değil aynı zamanda ülke çapında da bilindiğini söylemek mümkündür. Birbirinden güzel kilimler, halılar, eşyaları ile birlikte pek çok dokuma ürünleri Bursa üzerinden hediyelik olarak öne çıkabilir. Aynı özel olarak hazırlanmış kaşık ve benzeri gibi birçok hediyelik eşya da bulunmaktadır.

    Bursanın Neyi Meşhur Bursanın En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerBursa'da Gezilecek Yerler

    Bursa'da gezilecek yerler arasında öncelikle Uludağ'a gelmektedir. Dünya çapında bilinen bir kayak merkezi olması ile beraber her sene yerli ve yabancı yoğun turist çeker. Aynı zamanda Ulu Camii, kozahan, Kırgandı Köprüsü gibi özel yerler bulunduğunu söylemek mümkündür.

    Diğer yandan tarihi İnkaya Çınarı, Cumalıkızık, Gölyazı, Tirilye ve bakacak gibi daha sayısız gezecek yer olduğunu eklemek gerekir. Özellikle İstanbul ile beraber Türkiye'de en çok turistik açıdan ziyaret edilen şehirler içerisinde gelir. Sadece tarihi ve kültürel dokusu değil aynı zamanda yöresel yemekleri ve harika hediyelik eşyaları ile ön plana çıktığını ifade etmek mümkündür. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow