hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erzincan'ın Neyi Meşhur? Erzincan'ın En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Erzincanın Neyi Meşhur Erzincanın En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand

    Türkiye'nin her bir şehrinde leziz yemekleri görmek mümkündür. Her yıl yerli ve yabancı turist, Erzincan'ın yöresel yemekleri, tatlıları, hediyelikleri ve doğal güzellikleri için şehre geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erzincan, coğrafi konumu ile pek çok şehirle etkileşime girer. Bu etkileşim ile zengin mutfak kültüre sahip olmayı başarmıştır. Erzincan'ın meşhur yemek ve tatlıları vardır. Bu güzel tatların hepsi diğer şehirler ile etkileşimi sonucudur. Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Erzincan daha çok hamur işi ve et ile ön plana çıkıyor.

    Erzincan’ın En Meşhur Yemekleri 

    Keşkek: Erzincan'da bayram sabahlarında keşkek bir gelenektir. Keşkek et ve yarma buğdaydan oluşur.

    Kuzu Dolması: Erzincan'a özgü yöresel bitkilerin harmanlanması ile elde edilen kuzu dolması, öğle yemeklerinde pilavla karışık bir şekilde servis edilir.

    Erzincanın Neyi Meşhur Erzincanın En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerErzincan Çorbası: Bağışıklığı güçlendiren çorba olan Erzincan çorbası turistlerinde gözdesi olmayı başarır. Ana malzemeleri kıyma, taze ve salçadır. Damak tadına bağlı olarak farklı baharatlarda kullanılabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kahküllü Pilav: Kurutulmuş taze fasulyeler ile hazırlanır. Fasulye kurutulmadan yapılmaktadır.

    Kete: Erzincan ketesi kahvaltıda ekmek niyetine tüketilir. Kahvaltıda tüketildiği için sade olarak yapılır. Hamur açılır ve içerisine kavrulmuş un koyulur. Kete oldukça lezzetlidir.

    Çökelek Piyazı: Çökelek salatası ismiyle de bilinir. Maydonoz, dereotu ve yeşil soğanın çökelekle birleşmesinden yapılır. Üzerine baharat ekleyerek yemeğin yanına koyabilirsiniz.

    Ayva Kalyesi: Ayvanın patates niyetine kullanıldığı yemektir. Ayva kalyesi, hafif mayhoş bir tada sahiptir.

    Erzincan'ın birbirinden farklı lezzeti bulunuyor. Bu lezzetleri yerinde denemek için Erzincan'ı görmeye gidenlerin sayısı bir hayli fazladır.

    Erzincanın Neyi Meşhur Erzincanın En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerErzincan’dan Alınabilecek Hediyelikler

    Erzincan'ı ziyaret eden turistler, Erzincan'ı hatırlatacak çeşitli hediyelik eşyalardan almak isteyebilirler. Erzincan'dan alınabilecek güzel ve anlamlı hediyelikler vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buzdolabı magneti: Erzincan'da külliye, türbe mesire alanları ve parklar bulunuyor. Erzincan'ı anlatan çeşitli buzdolabı magnetleri birbirinden güzel olabiliyor. Erzincan’ı ziyaret eden kişiler tarafından da hediyelik eşya olarak tercih ediliyor.

    El bakırcılığı ürünleri: El bakırcılığı Erzincan’da meşhurdur. Bu sebeple darbuka, semaver, tepsi, duvar tabağı, şekerlik, vazo ve biblo gibi süs eşyaları alabilirsiniz. Özel işlemeli ürünleri ile cezbedecektir.

    El dokuma halılar: Erzincan'da el dokumacılığı önemli yere sahiptir. Hediyelik eşya olarak birbirinden güzel el dokuma halıları tercih edebilirsiniz.

    Tava leblebisi: Bu leblebi, beyaz ve sarı renklere sahiptir. Yuvarlak ve sert şekle sahip olan bu ürün hediyelik olarak tercih ediliyor. Tava leblebisi lezzetli bir tada sahiptir bu sebeple vazgeçemeyeceğiniz bir tat olacaktır.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow