hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir'in Neyi Meşhur? Eskişehir'in En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Eskişehirin Neyi Meşhur Eskişehirin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand

    Kültürel yapısı ve birçok farklı müzesi ile beraber en turistik yerlerden biri olarak Eskişehir öne çıkar. Özellikle her sene özel turlar üzerinden pek çok insan Eskişehir'i görmek için gitmektedir. Aynı zamanda birbirinden lezzetli yöresel yemekleri doğrultusunda öne çıktığını ifade etmek mümkündür. En çok da unla yapılan yemekleri üzerinden meşhur olduğunu söylemek gerekir. Bu doğrultuda pırasalı Arnavut böreği, Dızmana ve kalakay gibi daha birçok yemekler olduğunu söylemek gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eskişehir her sene en çok turist çeken önemli şehirler içerisinde yer alır. Özellikle birbirinden güzel müzeleri ve kültürel dokuları ile birlikte meşhur olduğunu söylemek gerekir. Zengin bir mutfağa sahip olmasının yanı sıra, üstelik birbirinden güzel hediyelik ürünleri ile değerlendirilir. Özellikle de Eskişehir dendiği zaman Lületaşı en meşhur hediyelik ürünler arasında gelir. Bunun yanında birçok çömlek çeşitleri de yine ön plana çıkmaktadır.

    Eskişehir'in En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Birbirinden meşhur yemekleri ile beraber alınabilecek hediyelikler kapsamında Eskişehir en turistik yerler içerisinde gelir. Özellikle unlu şekilde yapılan yemeklerinin çok daha öne çıktığını söylemek gerekir.

    - Pırasalı Arnavut böreği

     - Dızmana

     - Kalakay

     - Kıvırma böreği

     - Ağzı açık

     - Kelem sarma

     - Ciğer sarma

     - Düğün köfte çorbası

     - Kökrek dolma

     - Göceli tarhana çorbası

    Bu gibi hem merkez hem de ilçeleriyle beraber yöresel pek çok farklı yemek ve lezzete sahip olduğunu ifade etmek gerekir. Met ile beraber luga helvası ve leblebi unu hediyelik olarak götürülecek yiyecekler içerisinde gelir. Eskişehir çarşılarından alınacak olan lokum ile beraber pişmaniye de yine götürülecek güzel hediyeler içerisinde yer alır. El sanatları ve cam ile beraber seramik ürünleri de birbirinden güzel hediyelik imkanı sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eskişehirin Neyi Meşhur Eskişehirin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerEskişehir'de Gezilecek Yerler

    Eskişehir’de gezilecek birçok farklı turistik yer bulunmaktadır. Özellikle Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Şelale Park Mangalbaşı, Eskişehir Ordu pazarı evleri ile beraber Yılmaz Büyükerşen Balmumu heykelleri Müzesi gibi pek çok yer bulunmaktadır. Diğer yandan yine Eskişehir'de oldukça etkileyici bir akvaryum dünyası bulunmaktadır.

    Eskişehir Kurtuluş Müzesi ve Kentpark yine bu konuda öne çıkan yerler içerisinde gelir. Genel çerçevede gezilecek oldukça fazla yeri olan ve yaz ya da kış en çok tercih edilen turistik yerlerden biri olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda Eskişehir'e gelindiği zaman harika hediyelikler alınabilir ya da yöresel birbirinden güzel lezzetlerini deneme şansı elde edilebilir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow