hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'in Neyi Meşhur? Gaziantep'in En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Gaziantepin Neyi Meşhur Gaziantepin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand

    Gastronomi şehri olarak da bilinen Gaziantep'in mutfağı kadar hediyelikleri ve tarihi değerleri oldukça meşhurdur. Sıcak kültüre de sahip olan bu şehir, değerlerin önemi oldukça büyüktür ve bu nedenle hala yaşatılmak için çaba gösterilmektedir. Haliyle Gaziantep'in meşhur listesinde tarihsel bir serüven yer almaktadır. Ancak genel olarak Antep'in, yemekleri ve içecekleri ön planda olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gaziantep'e bakıldığında her şeyiyle meşhur bir il olduğunu görmek mümkündür. Yöresel yemekleri başta olmak üzere hediyelikleri, tatlıları, içecekleri, tarihi ve Gaziantep'in kendine has birçok özellikleriyle adından söz ettirmektedir. Gaziantep ilk olarak gastronomi dalında UNESCO tarafından 2015 yılında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmiştir.

    Bununla birlikte Gaziantep, Dünya Gastronomi Şehri olarak seçilmiştir. Tescillenmiş mutfağı dünyaca bilinmektedir. Tüm bunlara ek olarak Gaziantep ili UNESCO listesi içerisinde 9. kent olma özelliğine de sahiptir. Antep fıstığı, baklava, lahmacun ve acı pul biberi oldukça meşhurdur. Bununla birlikte Gaziantep kalesi, bakırcılar çarşısı ve Karkamış Antik Kenti de bilinen tarihi yerleri arasındadır.​​

    Gaziantepin Neyi Meşhur Gaziantepin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    Gaziantep Bölgesi Tarihi Konakları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gaziantep En Meşhur Yemekleri 

    Bilindiği üzere Gaziantep'in yöresel yemekleri oldukça çok çeşide sahiptir. Salçalı, bol yağlı, etli, hamurlu, kurubaklagilli gibi çeşitli sofraya sahiptir. Aynı şekilde yemek dışında tatlıları ve içecekleri de oldukça meşhurdur. Gaziantep'in en meşhur yemekleri arasında Ali Nazik kebabı, patlıcan kebabı, batma kaymak ve lahmacun bulunmaktadır.

    Aynı zamanda ayva kebabı, elma kebabı, içli köfte, firik pilavı, nohut dürüm, simit kebabı, pirpirim aşı ve Antep fıstıklı şekerli böreği oldukça bilinir. Cartlak kebabı, mahşe, cacıklı Arap köftesi, yağlı köfte, iç katması, ekşili taraklık tava, kakırdaklı börek, loğlaz piyazı, keme kebabı, loğlazlı aş, omaç, sini köfte Gaziantep'e özgü yemeklerdir.

    Süzek yapması, topaç, tenek katması, haveydi köftesi, yenidünya kebabı, ciğer yahni, yoğurtlu ufak köfte, küşleme, yoğurtlu çiğdem aşı, külbastı, beyran, baklava, kadayıf, şöbiyet ve fıstıklı dolma sarma da meşhur yemekleri listesinde yer alır.

    Gaziantepin Neyi Meşhur Gaziantepin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    Gaziantep Baklava Çeşitleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gaziantep'den Alınabilecek Hediyelikler

    Gaziantep'den sevdiklerine ve kendine hediyelik ürün almak isteyenler ilk olarak Gaziantep'in kültürünü yansıtan ürünlere yönelmektedir. Bu hediyelikler Gaziantep kültürünü yansıtan ve yaşatan hediyeler olmaktadır. Bu ürünlerin başında Yemeni, bakır işleri, kutnu kumaşı, sedef işleri, menengiç kahvesi, baklava, kahke, Antep fıstığı, karpuz çekirdeği, kendir tohumlu çerez, zahter, Antep sabunu gibi ürünler yer almaktadır. Ayrıca sırmalı hamis, ipek pul biber, kahke çörek ve sedefli kakma da Gaziantep ilinin en meşhur hediyelikleri arasında yer almaktadır.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow