hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya'nın Neyi Meşhur? Malatya'nın En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    Malatyanın Neyi Meşhur Malatyanın En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Malatya'nın en meşhur yanlarından biri olarak öncelikle kayısı gelir. Sadece Türkiye'de değil aynı zamanda dünya çapında bilinen meyve çeşitleri içerisinde yer alır. Kuru kayısı ile beraber kayısının pek çok farklı çeşidi Malatya şehrinde yetişmektedir. Aynı zamanda pek çok özel ve yöresel yemeği ile Malatya önemli şehirler içerisinde gelir. Tabi antik dönemden günümüze gelmiş önemli tarihi eserleri ile birlikte meşhur bir şehir olduğunu söylemek mümkün. Birbirinden farklı hediyelik eşyaları, el sanatları üzerinden ürünler alınabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malatya'nın Neyi Meşhur?

    Malatya dendiği zaman akla ilk olarak kayısı gelir. Malatya kayısısı hem kuru kayısı olarak hem de farklı çeşitleri üzerinden ön plana çıkar. Aynı zamanda reçeli, jölesi ve marmelatı gibi pek çok farklı hazırlanışı üzerinden de Malatya kayısısı değerlendirilebilir.

    Birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin yanı sıra tarihi ve kültürel dokusu ile birlikte yine meşhur bir şehir olarak ön plana çıkar. Anadolu'nun farklı uygarlıklara ev sahipliği yaptığı en önemli şehirlerden biridir. Bu yüzden görülmesi gereken önemli şehirlerden biri olduğunu söylemek mümkündür.

    Malatya'nın En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Malatya birbirinden meşhur yemekleri ile beraber öne çıkan özel şehirlerden biridir. Yöresel lezzetleri her zevke ve her damak tadına uygun yemek çeşitleri sağlar.

    - Kayısılı kavurma
    - Gırık
    - Malatya kömbesi
    - Malatya patlıcan tava
    - Malatya usulü sıkma köfte
    - Kiraz yaprağı sar
    - Elmalı köfte

    Bu ve benzeri gibi birçok önemli ve lezzetli yöresel yemekleri üzerinden Malatya ön plana çıkar. Anadolu'nun köklü bir şehri olması ile birlikte pek çok özel lezzet vermektedir. Özel olarak süslenmiş dokumalar ve sofra bezi ile perde gibi pek ürün hediyelik olarak aynı zamanda şehirden alınabilir. Aynı şekilde özel olarak hazırlanmış bakır mutfak eşyaları ahşaptan yapılan yayık çıkıklar ve kaşıklar da Malatya şehrine özgüdür.

    Malatya Şehrinde Gezilecek Yerler Nelerdir?

    Malatya şehrinde gezilecek aynı zamanda birçok özel yer bulunmaktadır. Bunlar içerisinde Malatya Müzesi, Etnografya Müzesi, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ve Turgut Özal Tabiat Parkı gibi pek çok yer öne çıkar. Diğer yandan Gülpınar Şelalesi ve Levent Vadisi seyir terası gibi yerler harika bir doğal görüntü sağlar.

    Nemrut Dağı özellikle Malatya şehrinin Mutlaka gelip görülmesi gereken bölgelerinden biridir. Ulu Cami ve Söğütlü Cami gibi birçok yapıda yine bu konuda ön plana çıkmaktadır. Birbirinden yöresel yemekleri ve hediyelik eşyaları ile kültürel yapısı doğrultusunda Malatya turistik bir bölgedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow