hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa'nın Neyi Meşhur? Manisa'nın En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    Manisanın Neyi Meşhur Manisanın En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Geniş yeşil alanı ile Ege Bölgesinin gözdesi Manisa, doğal güzelliği ile ön plana çıkmaktadır. Verimli toprakları, zengin bitki örtüsü ile Manisa ili tatil için akla gelen ilk seçenekler arasındadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manisa'nın Neyi Meşhur?

    Manisa ilinde zengin bir mutfak göze çarpıyor. Bunun yanı sıra üzüm, pamuk, tütün, zeytin Manisa ilinde yetişmektedir. Özellikle kehriban renginde olan üzüm de tüm Dünya'da meşhurdur.

    Manisa'nın En Meşhur Yemekleri Neler?

    Manisa mesir macunu ile Türkiye'de kendinden söz ettirmektedir. Osmanlı döneminden bugüne kadar birçok lezzet ulaşmıştır. Osmanlı Döneminde yapılan 41 bitkinin harmanlaması ile ortaya çıkan mesir macunu, halen günümüzde tüketilmektedir. Her yıl düzenlenen etkinliklerle bu macun halka ücretsiz bir şekilde dağıtılmaktadır. Bu özel lezzet Kültürel Miraslar Listesinde yer almaktadır.

    Özel günlerin vazgeçilmezi, sura yemeğidir. Bölgenin en meşhur yemeği, Manisa Kebabıdır. Kendine has görüntüsü ve lezzeti ile bir diğer yemek Bohça Kebabı. Balkabağından yapılan yöresel bir lezzet Sinkonta, Manisa için nemli bir yemektir. Eski dönemlerde kız isteme merasimlerinde yapılan Cilveli kahvesi badem ile yapılmaktadır.

    Alaşehir kapaması, şekerli pide, şehzade tatlısı, mantar tatlısı Akhisar katmeri, odun köftesi Manisa bölgesinde meşhur yemeklerin başında gelmektedir. Şifalı sulardan hazırlanıp sunulan Manisa maden suyu bu ilde satılmaktadır.

    Manisa'da Alınabilecek Hediyelikler

    Manisa ili son derece güzel bir bölgedir. Özellikle buzdolabı için yapılan magnetler hediye olarak seçilebilir. Manisa'ya gelen kişiler buradan antik ürünleri, el dokuması halıları, kilimleri hediye olarak götürebilir.
    Manisa ilinden götürebilecek ürünlerden biri organik ve lezzetli üzümler olacaktır.

    Tatil dönüşü için ideal bir hediye seçeneği mesir macunudur. Alternatif olarak gümüş ve altın takılar da bu ilde oldukça geniş seçeneklere sahiptir. Kendine has olan asit derecesi bulunan zeytinyağı da Manisa'dan satın alınabilecek bir hediye ürünüdür.

    Manisa'nın Doğal Güzellikleri

    Doğal ve tarihi yapıları ile Manisa'nın ne kadar çok medeniyete ev sahipliği yaptığını görmek mümkün. Gelenek ve görenekler, kültürel yapı her detaya yansımış durumda. Bu şehirde yaşayan halk Nemrut Kale olarak adlandırdığı, Aigai Antik kenti oldukça popülerdir. Manisa'da yaşayan tarihi adeta yaşatan Manisa Müzesi, ziyaretçilere çok önemli bilgiler de vermektedir.

    Tarihi yapılardan Yeni Han , Osmanlı Döneminde yapılmış bir yapıdır. Ancak net olarak ne zaman yapıldığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Şu an alışveriş merkezi olarak kullanılmaktadır. Manisa kalesi, Adala Kanyonu, Sidas Antik kenti, Gökköy, Ağlayan kaya ve Sihirli Artemis Tapınağı bu bölgede bulunan en önemli yerlerden sadece bazılarıdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow