hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardin'in Neyi Meşhur? Mardin'in En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    Mardinin Neyi Meşhur Mardinin En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Antik dönemden günümüze kadar pek çok uygarlığı ev sahipliği yapmış en önemli şehirler içerisinde Mardin gelir. Özellikle tarihi yapıları ve kültürel dokusu ile büyük öneme sahip şehirler arasında bulunmaktadır. Sadece kültürel dokusu değil aynı zamanda yöresel yemekleri de birbirinden lezzetli şekilde turistleri çeker. Ayrıca birçok farklı hediyelik eşya da yine hatıra olarak alınabilir. Bunlar içerisinde bakır ürünleri, takunya, sabun ve gümüş işleme ürünleri oldukça fazla ilgi çeker.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mardin'in Neyi Meşhur?

    Mardin'e mi yöresel yemekleri hem de kültürel dokusu ile meşhur bir şehirdir. Özellikle antik dönemden günümüze ulaşmış pek çok yöresel yemekleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Bunun yanı sıra çok önemli ve yöresel yemekleri olduğunu söylemek gerekir.

    Bunlar içerisinde soğan dolması, kime dolması, soğan kebabı ve Mardin usulü ayran çorbası gibi pek çok seçenek öne çıkar. Tabii birbirinden güzel ve özel hediyelik eşyaları da olduğunu söylemek mümkündür. Mardin'e özel gümüş işleme ürünleri, özel takunyalar ve aynı zamanda yine özel sabunlar yer aldığını söylemek gerekir.

    Mardin'in En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Hem meşhur yemekleri hem de alınabilecek hediyeleri ile birlikte Mardin Türkiye'nin en kültürel şehirlerinden biridir. Özellikle tarihi dokusu ile beraber her sene yerli ve yabancı pek çok turist çeker.

    - Soğan dolması
    - Mardin usulü ayran çorbası
    - Kibe dolması
    - Mardin usulü sembusek
    - Mardin usulü kitel tarifi
    - Kaburga dolması tarifi
    - Mardin içli köftesi

    Bu gibi birçok farklı yöresel lezzetleri ile Mardin bu konuda önemli bir yer taşır. Tabii Mardin'e geldikten sonra hatıra olarak almak amaçlı birçok harika ve özel hediyeler de öne çıkar. Özellikle Bunlar içerisinde Mardin'e özel takunya çeşitleri, sabunlar ve gümüş işlemi ürünleri önemli yer taşı. Badem şekeri, cevizli sucuk ve peksimet gibi yiyecekler de olduğunu söylemek mümkün.

    Mardin Gezilecek Yerler

    Mardin denince pek çok önemli ve gezilecek yerler kültürel ve tarihi açıdan öne çıkar. Özellikle Artuklu mimarisi kapsamında antik dönemin pek çok evi bu konuda oldukça meşhurdur. Bunun dışında Kasımiye Medresesi Mardin Kalesi ve Zinciriye Medresesi yer alır.

    Kara Mezopotamya Harabeleri, Kırklar, Mardin Müzesi ile birlikte Mardin Ulu Camisi gibi pek çok kültürel yapı öne çıkar. Tabii harika kültürel dokusunun yanı sıra yöresel lezzetleri ve birbirinden güzel hediyelik eşyaları ile her sene yoğun biçimde yerli ve yabancı turist çeker.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow