hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'in Neyi Meşhur? Mersin'in En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    Mersinin Neyi Meşhur Mersinin En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ülkemizin her şehrinin ayrı bir güzelliği ve dikkat çeken özellikleri olduğu bilinmektedir. Özellikle her şehre ait meşhur bir yemek, ürün veya farklı bir unsur görmek mümkündür. Bu şehirler içerisinde Mersin'de yer alır. Özellikle denizleri ve sahip olduğu sıcak iklimle buranın dikkat çektiğini söylemek doğru olur. Ayrıca bu şehre ait birçok meşhur yemek ve ürün bulmakta mümkün olarak bilinir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin Nerede?

    Mersin, Akdeniz Bölgesi içerisinde yer alan şehirlerden birisidir. Oldukça büyük illerden birisi olan Mersin'in Tarsus, Anamur, Aydıncık ve daha birçok ilçesi bulunur. Güneyde yer alan konumu ile sahil şeridine oldukça yakındır. Bundan dolayı buraya yerli ve yabancı turistler oldukça çok ilgi gösterirler.

    Mersin'in Neyi Meşhur?

    Mersin'in en meşhur ürünü cezerye olarak bilinir. Yaprak, küp ve daha birçok farklı formda Mersin cezeryesi bulunur. Bunun yanında Mersin'e özgü olan tantuni vardır. Ayrıca başka yerde aynı tantuni lezzetini bulmak oldukça zordur. Bunun yanında Mersin'in ilçeleri olan Anamur şehri muzuyla, Silifke ise yoğurdu ile meşhurdur.

    Mersin'in En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin'in oldukça gelişmiş bir mutfağı vardır. Bunlar içerisinde bazılarının ünü ülke sınırlarını bile aşmayı başarmıştır. Mersin'in en meşhur yemekleri şöyledir;

    - Mersin Tantuni.

    - Humus.

    - Tarsus Kebabı.

    - Fındık Lahmacun.

    - Biberli.

    - Ispanaklı Üçgen Börek.

    - Kıymalı ve Nohutlu Patlıcan Dolması.

    Mersin'den alınabilecek hediyeliklerde vardır. Bunlar arasında cezerye, yöresel şalvar, Ashabı Kehf tepsisi, Kız Kalesi anahtarlığı, şalgam suyu ve Tarsus kahvesi sayılabilir. Daha birçok farklı hediyeliği bulmakta mümkündür. Aslında her zevke hitap eden hediyeliklerin Mersin'de rahatça bulunduğunu söylemek daha doğru olur.

    Mersin'in Gezilecek ve Görülecek Yerleri

    Mersin genel olarak bir liman kentidir. Burada ticaret oldukça gelişmiştir. Şehrin il merkezinde birkaç adet gezecek yer ve uzun bir sahil bulunur. Asıl gezilecek yerleri ise ilçelerinde yer alır. Mersin'in başlıca gezilecek ve görülecek yerleri şöyledir;

    - Mersin Deniz Müzesi

    - Tarsus Hayvanat Bahçesi

    - Tarsus Barajı

    - Mut Yerköprü Şelalesi

    - Kız Kalesi

    - Ashabı Kehf Mağarası

    - Cennet ve Cehennem

    - Mersin Limanı

    - Tarsus Şelalesi

    - Nusret Mayın Gemisi

    Mersin'i ziyaret eden kişiler oldukça güzel bir zaman geçirebilirler. Şehir merkezinde denizin ve birçok alışveriş merkezinin olduğu bilinmektedir. Hem yemekleri hem de gezecek yerleri ile meşhur bir yerdir. Tabi yaz aylarında buranın oldukça sıcak olduğu bilinir. Kış ayları ise çok soğuk geçmez.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow