hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla'nın Neyi Meşhur? Muğla'nın En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    Muğlanın Neyi Meşhur Muğlanın En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Muğla ilimiz oldukça geniş bir turizme sahip olan illerden biridir. Tatil sezonunun açılması ile beraber yoğun ilgi gören bu şehir farklı ilçeleri ile kişilere tarihi ve turistik bir gezi oluşturmaktadır. Turizm cenneti olan bu şehir içerisinde mandalina ve el dokuması halı çeşitleri en meşhur olan ürünler arasında yer almaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Leziz mandalinası ve birbirinden farklı yiyecekleri ile eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Muğla zeytinyağı ve doğal reçelleri ile ün salmış şehirlerden biridir. Yapılan gezide pek çok kişi magnet ve özel halı çeşitlerinden satın almaktadır.

    Muğla'nın Neyi meşhur?

    Muğla şehri sevilen tarihi ve turistik yerlerden biridir. Farklı hediyelik eşya alternatifleri ve ziyarete açık mekanları ile kişilere eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Muğla'nın en meşhur olan yiyeceği ise mandalinasıdır. Lezzetli mandalinası ve tamamen doğal zeytinyağı ile ziyaretçiler güzel yiyecekler tatmaktadır.

    Hediye çeşitleri arasında ise el dokuması halıları ilk sırada yer almaktadır. Magnet ve süs eşyaları başta olmak üzere doğal el yapımı reçeller de en meşhur olan ürünler arasına girmektedir. Bu bölgeye özel hazırlanan ürünlerin tamamı tarihi bir anlam da taşımaktadır.

    Muğla'nın En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler Nelerdir?

    Muğla'nın en meşhur olan yemekleri genel olarak zeytinyağı ile yapılan yiyeceklerdir. Zeytinyağlı dolma ve doğal reçeller ile yapılan tatlılar sevilen yemekler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda meze ve salata çeşitleri bu yörede oldukça geniştir. Muğla'yı ziyaret eden kişiler hediyelik eşya alanında da yöresel ürünlere yönelmektedir.

    Bunlar arasında dokuma halıları, süs ve dekoratif eşyalar ve biblolar ilk sırada yer alır. Buzdolabı için tasarlanan magnetler de Muğla'yı simgeleyen ürünlerden biridir. Farklı meşhur olan yiyecekler de hediyelik olarak tercih edilmektedir.

    Muğla'nın Turistik Yerleri Nelerdir?

    Muğla'nın turistik yerleri arasında ilçeleri ilk sırada yer almaktadır. Özellikle tatil mekanlarından biri olan Bodrum çok fazla kişinin yaz aylarında akın ettiği yerlerden biridir. Gümüşlük ve Datça da bu tatil adresleri arasında yer almaktadır.

    Bodrum ilçesinde yer alan gümüşlük köyü de tarihi ve estetik mekanların bulunduğu yerlerden biridir. Tablo ve özel dekoratif ürün satın almak isteyenlerin tercih ettiği bu adres Dalyan merkezinde yer alır. Fetiye ve Dalaman da tarihi ve turistik yerleri arasındadır.

    Muğla'dan Neler Alınır?

    Muğla ziyareti yapan kişiler doğal reçellerinden tadarak satın almaktadır. Süs eşyası olarak tablo ve biblolar başta olmak üzere özel dokuma halıları, magnet ve takılar alınmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow