Son dakika: ABD'den Trump-Kim Jong-Un görüşmesiyle ilgili ilk açıklama

ABD Başkanı Trump'ın, Kuzey Kore lideri Kim'den gelen daveti kabul ettiği ve ikilinin en geç mayıs ayı sonuna kadar bir araya geleceği bildirildi. Dünya gündemine oturan bu gelişmenin ardından ABD Dışişleri'nden ilk açıklama geldi.
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD Başkanı Trump'ın, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un görüşeceğinin açıklanmasının ardından konuştu.
Tillerson, ABD Başkanı Trump'ın bu kararı kendi kendine aldığını ifade ederken, 'Görüşme günü bu hafta içerisinde netlik kazanacak' dedi.
Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-Yong, ABD'li yetkililerle görüşmesinin ardından Beyaz Saray'da basın açıklaması yapmıştı.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ABD Başkanı Donald Trump'a gönderdiği ve içinde ABD Başkanı ile en kısa sürede görüşme beklentisinin de yer aldığı bir mektuptan bahseden Chung, "Başkan Trump, kalıcı bir şekilde (Kore Yarımadası'nın) nükleerden arındırılması amacına ulaşmak için en geç mayıs ayı sonuna kadar Kim Jong-un ile görüşeceğini söyledi." ifadesini kullanmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi