Son dakika... ABD'den Türkiye açıklaması: İlişkilerimiz karışık
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerilimle illişkilerin karışık olduğunu açıkladı.
Günlük basın toplantısında gazetecileri Türkiye ve ABD arasında yaşanan vize sorunu konusunda soruları yanıtlayan dışişleri sözcüsü Nauert ‘2 çalışanımız tutuklu ve terörler suçlanıyor. Türk hükümeti hala kanıt gösteremedi. Türkiye ile ilişkilerimiz karmaşık’ yanıtını verdi.
Konsolosluk çalışanlarından birisinin avukatıyla görüştüğünü belirten Nauert kendilerine bu çalışanların tutuklanmasıyla ilgili hala yeterli dedlillerin sunulmadığını söyledi ve yapılanların yeterli olmadığını belirtti.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Türkiye’de bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşaar Yardımcısı Johnathan Cohen başkanlığındaki heyetin de iki ülke arasında sorun yaratan vize konusunu ve o soruna yol açan konsolosluk çalışanlarının tutuklanmasını Türk Dışişleri heyetiyle görüşeceğini de söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da Friedrich Merz’e şok! 328 sandalyeli koalisyondan 310 oy çıktı: İlk turda başbakan seçilemedi…
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!