Son dakika... Soylu'dan ABD Büyükelçiliği'ne saldırı açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyla ilgili konuştu. "O saat itibariyle araç ve aracın içerisindeki kişilere ulaşmaya çalışıyorlar. Olayın ayrıntılarını, nedenini ancak bu olayı gerçekleştirenlere ulaşınca anlayacağız. Olayla ilgili bütün ayrıntıları elde etmeden bir şey söylemek yanlış olur" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da olayın takipçisi olduklarını söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Büyükelçiliğine yapılan saldırıyla ilgili, "Olayla ilgili bütün ayrıntıları elde etmeden bir şey söylemek yanlış olabilir. Provokasyon mudur yoksa adli bir vaka mıdır arkadaşlarımız, bütün birimlerimiz yoğunlaşmış durumdalar. Arkadaşlarımız çözdükten sonra gerekli açıklamayı yapacaklardır." açıklamasında bulundu.
ABD Ankara Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı
Çavuşoğlu: Olayın takipçisiyiz
Konuyla ilgili bir açıklama da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, "Olayın en kısa sürede aydınlatılıp, faillerin yargı karşısına çıkarılmasının takipçisiyiz" dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy da "Saldırıyı kınıyoruz. Saldırganların yakalanması ve olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için ilgili makamlarımızca çalışmalar başlatılmıştır. ABD'nin Ankara'daki Büyükelçiliği ile ülkemizdeki diğer misyonlarının ve çalışanlarının güvenliği için alınan tedbirler artırılmıştır" diye konuştu.
Dışişleri: "Tedbirler artırıldı"
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy da saldırıyı kınayarak, "ABD'nin Ankara'daki Büyükelçiliği ile ülkemizdeki diğer misyonlarının ve çalışanlarının güvenliği için alınan tedbirler artırılmıştır" ifadesini kullandı.
Sözcü Sami Aksoy, yaptığı yazılı açıklamasında ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine yönelik olarak gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınadıklarını söyleyerek, "Saldırganların yakalanması ve olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için ilgili makamlarımızca çalışmalar başlatılmıştır. ABD'nin Ankara'daki Büyükelçiliği ile ülkemizdeki diğer misyonlarının ve çalışanlarının güvenliği için alınan tedbirler artırılmıştır" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Kanımız dondu: Sokak ortasında vahşet! Bahar’ı da soldurdular
SON DAKİKA... Özgür Özel'e saldıran kişi tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump'ı Türkiye'ye davet etti! İş birliği mesajı...
Pınar Gültekin davasında yeni gelişme: 'Canavarca his yok' kararı