hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya 1-2 Japonya MAÇ ÖZETİ

    Almanya 1-2 Japonya MAÇ ÖZETİ
    expand

    Dünya Kupası tarihinin en çok final oynayan takımı Almanya, 2022 Dünya Kupası E Grubu'ndaki ilk maçında Japonya'ya 2-1 yenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mücadelede El Salvador Futbol Federasyonu'ndan Ivan Arcides Barton Cisneros düdük çaldı. 31'inci dakikada Japonya kalecisi Shuichi Gonda'nın David Raum'u düşürmesiyle Almanya penaltı kazandı. 33'üncü dakikada İlkay Gündoğan penaltıyı gole çevirdi ve Almanya ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

    75'inci dakikada Japonya, Ritsu Doan'ın golüyle skoru 1-1'e getirdi. 83'üncü dakikada Japonya, Takuma Asano'nun golüyle 2-1 öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Japonya, sahadan 2-1 galip ayrılarak Dünya Kupası'na galibiyetle başladı. 

    Japonya kalecisi Shuichi Gonda, yaptığı kurtarışlarla galibiyette önemli rol oynadı.

    Bir dönem Galatasaray forması da giyen Yuto Nagatomo, 4. farklı Dünya Kupası'nda oynayarak Japon futbol tarihinin en fazla farklı Dünya Kupası'nda forma giyen oyuncusu oldu.

    Teknik direktör Joachim Low'un yerini Hansi Flick'in aldığı, Toni Kroos ve Mats Hummels'in artık kadroda olmadığı Almanya, geçen yılki Avrupa Futbol Şampiyonası'na göre belirgin değişikliklerle Katar'a geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşadığı talihsiz sakatlıklar nedeniyle milli takım kariyerinde hiçbir büyük turnuvaya katılamayan Türk asıllı futbolcu İlkay Gündoğan da Flick'in çok şey beklediği oyuncular arasında yer alıyor. İlkay, milli takım formasıyla bugüne kadar çıktığı 62 maçta, 16 gol attı.

    İki takım bugüne kadar 2 kez karşı karşıya gelirken, Almanya bu maçların birinden galip ayrıldı, diğer karşılaşmada da eşitlik bozulmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow