hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fas 1-0 Portekiz MAÇ ÖZETİ

    Fas 1-0 Portekiz MAÇ ÖZETİ
    expand

    Beşiktaşlı Romain Saiss'in kaptanlığını yaptığı Fas, Dünya Kupası'nda tarih yazmaya devam ediyor. İspanya'nın ardından Portekiz'i de eleyen Fas, adını yarı finale yazdıran taraf oldu. Afrika temsilcisinde Cheddira uzatma dakikalarında kırmızı kart görürken, Beşiktaşlı Romain Saiss oyun alanını sedyeyle terk etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katar 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Fas, Portekiz'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Beşiktaşlı Saiss'in kaptanlığını yaptığı Fas, 42. dakikada En-Nesyri'nin attığı golle Cristiano Ronaldo'lu Portekiz'i devirdi ve rakibinin şampiyonluk hayallerini bitirdi.

    Hırvatistan ve Belçika'nın bulunduğu gruptan lider çıkan Fas, son 16 turunda da İspanya'yı turnuva dışında bırakmış ve Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan ilk Arap takımı olmuştu. Fas, yarı final başarısıyla bu unvanını da geliştirdi ve aynı zamanda yarı finale yükselen ilk Afrika temsilcisi oldu.

    FAS KAFA GOLÜYLE TURLADI

    Karşılaşmanın 42. dakikasında gelişen Fas atağında sol kanattan Yahya Attiat, ceza sahasına yüksek bir orta yaptı. Portekizli Ruben Dias ve kaleci Diogo Costa ile birlikte topa yükselen En-Nesyri, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Fas'ı 1-0 öne geçirdi.

    RONALDO 50'DE GİRDİ

    Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo, İsviçre maçı gibi Fas mücadelesine de yedek kulübesinde başladı. 37 yaşındaki yıldız 50. dakikada Ruben Neves'in yerine oyuna dahil oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BEŞİKTAŞLI SAISS SEDYEYLE ÇIKTI

    Süper Lig'de Beşiktaş forması giyen Fas kaptanı Romain Saiss, Portekiz maçının 57. dakikasında sakatlandı. Tecrübeli stoper oyun alanını sedyeyle terk etti. 

    FAS 10 KİŞİ KALDI

    Fas'ta Cheddira, 90+2. dakikada Joao Felix'e yaptığı hamle sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Fas mücadelenin uzatma dakikalarını 10 kişi tamamladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow