hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da Benzema krizi devam ediyor! Olay iddia

    Fransada Benzema krizi devam ediyor Olay iddia
    expand

    Fransa Milli Takımı'nı bırakma kararı alan Karim Benzema ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un davetini reddeden Benzema hakkında olay bir iddiayı menajeri gündeme getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 Dünya Kupası'nı finalde kaybeden Fransa Milli Takımı'nda Benzema krizi yaşanıyor. Sakatlığı nedeniyle maçlarda oynayamayan Benzema hakkında olay bir iddiayı menajeri gündeme getirdi.

    SAKATLIĞI NEDENİYLE DÜNYA KUPASI'NDA OYNAYAMADI

    Dünya Kupası öncesinde Fransa Milli Takımı'nın en büyük kozlarından birisi olması beklenen Karim Benzema, dev turnuva öncesi yaşadığı sakatlık nedeniyle turnuvada mücadele edememişti.

    DESCHAMPS SORUYA SİNİRLENDİ

    Fransa Milli Takımı dev turnuvada yarı final aşamasında Fas'ı eleyince Didier Deschamps'a Karim Benzema'nın durumu soruldu. Fransız bir gazeteci, "Karim Benzema hala kadroda ve final maçında olası bir geri dönüşü mümkün mü?" sorusunu sorunca Didier Deschamps bu duruma sinirlendi. Tecrübeli çalıştırıcı, "Bir sonraki soruya geçmeyi tercih ederim" dedi. Karim Benzema, Didier Deschamps'ın bu açıklaması sonrası sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Hakkında çıkan haberlere yanıt veren Karim Benzema, "İlgilenmiyorum" ifadelerini kullandı. 35 yaşındaki yıldızın bu paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MACRON'U REDDETTİ

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Katar'daki dev final öncesi Karim Benzema'ya bir teklifte bulundu. Emmanuel Macron'un "Katar'daki finali izlemeye özel uçağımla birlikte gidelim" teklifini Karim Benzema'nın reddettiği öğrenildi. Benzema'nın yanı sıra göçmen diğer futbolcuların da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepkili olduğu kaydedildi.

    BENZEMA BIRAKMA KARARI ALDI

    2022 Dünya Kupası'nın tamamlanmasının ardından Karim Benzema çarpıcı bir karar aldı. 35 yaşındaki yıldız futbolcu Fransa Milli Takımı'nı bıraktı. Karim Benzema sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün olduğum yere gelmek için gereken çabayı gösterdim ve hatalar da yaptım. Bununla gurur duyuyorum. Kendi hikayemi yazdım ve burada bitiyor" ifadelerini kullandı.

    "NEDEN ERKEN GÖNDERDİN?"

    Yıldız golcünün menajeri Karim Djaziri, sosyal medya hesabından Benzema konusunda tepki gösterdi. Djaziri, "Üç uzmana danıştım. Benzema'nın en azından son 16 turunda kadroda olabileceğini söyledi. Neden onu bu kadar erken gönderdin?" ifadeleriyle teknik direktör Didier Deschamps'a tepki gösterdi.

    BENZEMA'YI İSTEMEDİLER

    Fransa'da yaşanan gelişmelerin ardından gazeteci Romain Molina, gündem yaratacak bir iddiada bulunmuştu. Molina, takım kaptanı kaleci Hugo Lloris ile Antoine Griezmann'ın, takım içindeki liderlik rollerinin arka plana atılacağını düşünerek, Benzema'yı kadroda hiç görmek istemedikleri öne sürdü. Benzema tarafında olan isimlerden de bu desteklerini, kamuoyunda göstermemeleri konusunda uyarıldıkları belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DESCHAMPS DÜŞÜNMEDİ BİLE

    Benzema'nın sakatlığının düşünüldüğü kadar kötü olmadığını öğrenmesinin ardından son 16 turundan itibaren takımına destek olmak için Katar'da kalmak istedi ancak iddiaya göre Fransız Futbol Federasyonu ve teknik direktör Didier Deschamps, Lloris ve Griezmann'ın takıma liderlik edebilmesi için Benzema'yı düşünmediler.

    ZİDANE GELİRSE ŞARTLAR DEĞİŞEBİLİR

    Ayrıca Bezema’nın, Deschamps'ın yerine Zinedine Zidane'ın teknik direktör olması halinde takıma geri dönebileceği de aktarılan bilgiler arasında.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow