hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanya'nın yeni teknik direktörü Luis de la Fuente oldu

    İspanyanın yeni teknik direktörü Luis de la Fuente oldu
    expand

    Luis Enrique'den boşalan İspanya Milli Takımı teknik direktörlük görevine Luis de la Fuente getirildi. De la Fuente, "İspanya'da, İspanyol futbolunun geçmişini ve geleceğini tanıyan biri var ise o da karşınızda oturan benim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Luis de la Fuente, şimdiye kadar kariyerinde hiçbir büyük takımı çalıştırmamış olmasıyla ilgili gelen eleştirileri, "Profesyonel futbola 15 yaşında başladım. 13 yıl 1. ligde oynadım. Kupalar kazandım. Federasyonda 10 yıldır çalışıyorum. Avrupa şampiyonaları, olimpiyatlar gördüm. Son Dünya Kupası'nda İspanya Milli Takımı'nda olan 16 futbolcuyla birlikte çalıştım. İspanya'da, İspanyol futbolunun geçmişini ve geleceğini tanıyan biri var ise o da karşınızda oturan benim." şeklinde yanıtladı.

    Futbolculuk kariyerinin büyük bölümünü Athletic Bilbao'da geçiren 61 yaşındaki De la Fuente, teknik direktör olarak ise 2. veya 3. lig takımları ile genç milli takımlarında görev yaptı.

    RFEF bünyesinde 2013-2022 arasında 19 ve 20 Yaş Milli Takımlarında teknik direktör olarak görev yapan De la Fuente, 2015'te 19 yaş altı, 2019'da da 21 yaş altı milli takımla Avrupa Şampiyonluğu yaşadı, 2020'de Tokyo Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan milli takımın başında yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow