hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lionel Messi Milli Takım'ı bıraktı mı? Dünya Kupası finali sonrası açıklama

    Lionel Messi Milli Takımı bıraktı mı Dünya Kupası finali sonrası açıklama
    expand

    2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin, penaltı atışları sonrası Fransa’yı mağlup ederek şampiyon oldu. Lionel Messi, kariyerindeki 2’nci Dünya Kupası finalinde ilk şampiyonluğunu kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin, Lionel Messi’nin de yıldızlaştığı mücadelede şampiyonluk sevinci yaşadı.

    Finalin ardından konuşan Lionel Messi, "Biliyorum. Bu kupayı bana tanrı hediye etti. Bunu kalbimde hissediyorum. Bir an önce Arjantin'e gitmek istiyorum. Çılgınlar gibi kutlamak, sevinmek istiyorum. Şu kupaya bir bakın! Bu ne güzelliktir. Çok acı çektik ama başardık. Şimdi bunun tadını çıkaralım. Arjantin Milli Takımı'nı bırakmadım. Böyle bir karar almadım. Şampiyon olarak devam etmek istiyorum." dedi.

    Turnuvayı 7 golle tamamlayan ve turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen 35 yaşındaki yıldız, Dünya Kupası tarihinde grup aşamasında, son 16 turunda, çeyrek finalde, yarı finalde ve finalde fileleri havalandıran ilk oyuncu unvanını elde etti.

    Messi 2014 yılında Arjantin formasıyla, Almanya’ya karşı final mücadelesinde uzatmalarda 1-0 kaybetmişti. Almanya’da Mario Götze’nin uzatma devrelerinde attığı gol ile kaybeden Arjantin’de Lionel Messi, 2014’te kaybettiği finali Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde telafi etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow