hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Roma'dan Portekiz'e Mourinho vetosu!

    Romadan Portekize Mourinho vetosu
    expand

    Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Fas'a yenilerek elenen ve hayal kırıklığı yaşayan Portekiz Milli Takımı'nda Fernando Santos sonrası gözler Roma'yı çalıştıran Jose Mourinho'ya çevrilmiş durumda. İtalyan ekibi tecrübeli çalıştırıcının geleceği için sürpriz bir karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Fas'a yenilerek elenen ve hayal kırıklığı yaşayan Portekiz Milli Takımı'nda Fernando Santos ile yollar ayrılmıştı. Santos dönemi sonrası teknik direktörlük görevi için şu anda Roma'yı çalıştıran Mourinho'nun ismi gündemde yer alıyordu. İtalyan ekibi Portekizli çalıştırıcının geleceği için kararını verdi.

    HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

    2014'ten bu yana Portekiz Milli Takımı'nın başında yer alan, 2016'da Avrupa Şampiyonası'nı kazanan Fernando Santos takımının 2022 Dünya Kupası'ndaki performansı sonrasında eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Çeyrek final etabında turnuvanın favori takımlarından Fas'a 1-0 kaybederek Katar'a veda eden Portekiz'de Santos, takımın süperstarı Cristiano Ronaldo'yu yedek oturtması ve onunla yaşadığı problem nedeniyle hedef tahtasına oturtulmuştu. Portekiz Futbol Federasyonu resmi açıklamayı yaptı, Santos'la yollar ayrıldı.

    MİLLİ TAKIMIN BAŞINA

    Jose Mourinho'nun ismi Portekiz Milli Takımı'yla geçmeye başladı. Santos'tan boşalan teknik direktörlük koltuğuna şu anda Roma'yı çalıştıran Mourinho'nun oturabileceği iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PORTEKİZLİLERDEN MOURINHO'YA ÇAĞRI

    Öte yandan Mourinho, Roma ile hazırlık kampının son bölümü için Portekiz'e indi. Portekizli taraftarlar, Mourinho'ya milli takımın başına geçmesi için havalimanında tezahüratlarda bulundu.

    ÖN GÖRÜŞME YAPILDI

    Corriere Dello Sport'un aktardığı bilgilere göre başarılı teknik adamın menajeri Jorge Mendes, geçtiğimiz Perşembe günü Portekiz Futbol Federasyonu ile bir araya geldi.

    İddialara göre Mendes, Portekiz'e Mourinho'nun düşüncelerini şu şekilde aktardı: Mourinho, Roma'ya odaklanmak istiyor. Bunda en ufak bir şüphe yok. Ancak iyi ilişkiler içerisinde olduğu Portekiz Futbol Federasyonu'na kapıları kapatmıyor.

    ROMA'DAN MOURİNHO'YA VETO

    La Gazzetta Dello Sport'ta yer alan habere göre Roma, Jose Mourinho'nun Portekiz Milli Takımı'nı çalıştırmasını istemiyor. Bu nedenle İtalyan ekibi, Portekiz Futbol Federasyonu'ndan bir ücret talep etmesi planlıyor.

    Roma, Mourinho'nun öncelikli hedefi olarak kalmaya devam ediyor. Portekizli çalıştırıcının İtalyan ekibiyle sözleşmesi 2024 yılında sona erecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow