hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suudi Arabistan'ın Arjantin zaferi sonrası ülkede resmi tatil ilan edildi

    Suudi Arabistanın Arjantin zaferi sonrası ülkede resmi tatil ilan edildi
    expand

    Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin’e karşı tarihi bir galibiyet alan Suudi Arabistan’da yarın resmi tatil ilan edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suudi Arabistan basınında yer alan haberlerde, Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ı halkın milli takımın zaferini kutlaması için yaptığı resmi tatil önerisinin Kral Salman bin Abdülaziz el-Suud tarafından onaylandığı ifade edilerek, tüm kamu ve özel sektör çalışanları ile tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerin tatil yapacağı aktarıldı.

    2022 Dünya Kupası C Grubu’nda Arjantin ile karşı karşıya gelen Suudi Arabistan, 48. dakikada Al Shehri ve 53. dakikada Al Dawsari'nin attığı gollerle Arjantin’i 2-1 mağlup etti.

    Suudi Arabistan'in Arjantin'i 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada Tangocuların 36 maçlık yenilmezlik serisi de bitmiş oldu. Arjantin son olarak 3 Temmuz 2019 tarihinde Brezilya'ya 2-0 mağlup olmuştu. 

    Öte yandan Arjantin'in Suudi Arabistan'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmada Tangocuları öne geçiren golü kaydeden Lionel Messi, 4 farklı Dünya Kupası'nda gol atan ilk Arjantinli oyuncu olmayı başardı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow