hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suudi futbolcudan kötü haber! 'Benim için dua edin'

    Suudi futbolcudan kötü haber Benim için dua edin
    expand

    2022 Katar Dünya Kupası'nın en büyük sürprizini Suudi Arabistan gerçekleştirdi. Arjantin'i 2-1 mağlup eden Suudi Arabistan tüm dünyada gündem oldu. Suudi Arabistanlı savunma oyuncusu Al Shahrani'nin kaleci Mohammed Al Owais çarpışması sonucu Al Shahrani'nin son durumu belli oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suudi Arabistan'ın Arjantin'i 2-1 mağlup ettiği karşılaşma Dünya Kupası tarihine geçti. Yıllar sonra bile unutulmayacak zafer Suudi Arabistan'da büyük sevince neden oldu. Arjantin karşısında inanılmaz mücadele eden Suudi Arabistan'da savunma oyuncusu Al Shahrani ile kaleci Mohammed Al Owais'in çarpışması yürekleri ağza getirdi. Al Shahraani'ni son durumu yapılan kontrollerin ardından netlik kazanırken  Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Al Shahrani için özel talimat verdi. İşte ayrıntılar...

    36 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ SONA ERDİ

    Arjantin'in 36 maçlık yenilmezlik serisi Suudi Arabistan karşısında son buldu. Arjantin maçı kaybetmemesi durumunda yenilmezlik serisini 37 maça çıkarıp İtalya'nın rekoruna ortak olacaktı. Ayrıca Opta verilerine göre 36 maçlık yenilmezlik serisi Suudi Arabistan karşısında son bulan Arjantin, 1930'dan bu yana ilk kez ilk yarısını önde kapattığı bir Dünya Kupası maçını kaybetti.

    Suudi futbolcudan kötü haber Benim için dua edin

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MESSI: BAHANEMİZ YOK

    Suudi Arabistan'a 2-1 mağlup olan Arjantin'in yıldızı Lionel Messi, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

    Messi şu ifadeleri kullandı;

    "Herhangi birini suçlamak çok zor. Bu şekilde başlamayı düşünmüyorduk. Bunun bazı nedenleri var. Şimdi önümüzdeki mücadelelere hazırlanmalıyız. Bundan sonra kazanmak bizim elimizde. Bahanemiz yok. Her zamankinden daha fazla birlik olmalıyız. Bu grup çok zor ve bunu bugün herkes anladı. Uzun zamandır yaşamadığımız bir durumun içine düştük. Şimdi gerçek bir 'takım' olduğumuzu gösterme zamanıdır."

    "ÇOK ACELE ETTİK"

    "Suudi Arabistan'ın çok iyi oyuncuları olduğunu, topu hızlı hareket ettirdiklerini ve çok iyi ofsayt taktikleri olduğunu biliyorduk. Bunun üzerine çalıştık ama maç içerisinde çok acele ettik. Temelde nasıl bir takım olduğumuzu hatırlamalı ve bu maçı unutup sıradaki maçları düşünmeliyiz."

    SUUDİ ARABİSTAN'DA RESMİ TATİL

    Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin'e karşı tarihi bir galibiyet alan Suudi Arabistan'da 23 Kasım günü resmi tatil ilan edildi. Suudi Arabistan basınında yer alan haberlerde, Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ı halkın milli takımın zaferini kutlaması için yaptığı resmi tatil önerisinin Kral Salman bin Abdülaziz el-Suud tarafından onaylandığı ifade edilerek, tüm kamu ve özel sektör çalışanları ile tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerin tatil yapacağı aktarılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 Dünya Kupası C Grubu'nda Arjantin ile karşı karşıya gelen Suudi Arabistan, 48. dakikada Al Shehri ve 53. dakikada Al Dawsari'nin attığı gollerle Arjantin'i 2-1 mağlup etmişti.

    SHAHRANI'DEN KÖTÜ HABER!

    C Grubu'nun ilk maçında Arjantin ile Suudi Arabistan karşı karşıya gelmiş, turnuvanın favorileri arasında gösterilen Tangocular, 1-0 öne geçtiği müsabakadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılmıştı.

    Suudi futbolcudan kötü haber Benim için dua edin

    Bu skorun ardından Arjantin Milli Takımı, yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Karşılaşmada yaşanan bir pozisyonda ise Suudi Arabistan'ın futbolcusu Yasir Al Shahrani yerde kalmıştı. Suudi Arabistan takımının defans oyuncusu Yasir Al Shahrani'nin burnu, üç dişi, çenesi ve yüz kemiklerinde kırıkların olduğu tespit edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SELMAN ÖZEL UÇAKLA ALMANYA'YA GÖNDERDİ

    Hastanede tedavisi gerçekleştirilen futbolcunun pozisyonun ardından saha içinde iç kanama geçirdiği ortaya çıktı. Suudi Arabistan krallığının özel uçak yollayarak ameliyat olması için oyuncuyu Almanya'ya gönderdi.

    Suudi futbolcudan kötü haber Benim için dua edin

    SHAHRANI'DEN AÇIKLAMA

    Arjantin maçında kaleci  Mohammed Al Owais ile çarpışan, dişlerin de çenesinde kırık meydana gelen ve iç kanaması yaşayan  Yasir Al Shahrani açıklamada bulundu. Shahrani açıklamasında "İyi olduğumu teyit ederek herkesi rahatlatmak istiyorum. Benim için dua edin. Zafer için Suudi halkını tebrik ederim, hepiniz bunu hak ettiniz. Hepinize teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suudi futbolcudan kötü haber Benim için dua edin

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow