hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022 Kış Paralimpik Oyunları ne zaman, nerede yapılacak? Paralimpik Oyunları ne zaman bitecek? 2022 Kış Paralimpik Oyunları açılışı detayları..

    2022 Kış Paralimpik Oyunları ne zaman, nerede yapılacak Paralimpik Oyunları ne zaman bitecek 2022 Kış Paralimpik Oyunları açılışı detayları..
    expand

    2022 Kış Paralimpik Oyunları açılışı Google tarafından doodle oldu. Google’da 2022 Kış Paralimpik Oyunları’nın gören kullanıcılar 2022 Kış Paralimpik Oyunları ne zaman, nerede yapılacak? Paralimpik Oyunları ne zaman bitecek? Sorgulamalarına başladı. İşte 2022 Kış Paralimpik Oyunları açılışı detayları..

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel günlerde doodle tasarlayan dev arama motoru bu kez 2022 Pekin Paralimpik Kış Oyunları'nın kullanıcılarına hatırlattı. Bu yıl 13. kez gerçekleştirilecek oyunların açılışını ana sayfasında yer veren Google kayak yapan hayvan figürlü animasyon tasarladı. Çin'in ev sahibi olacağı organizasyonda Alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, buz hokeyi, snowboard ve tekerlekli sandalye körling dallarda sporcular yarışacak. 9 ülkeden 650'nin üzerinde sporcunun yer alacağı organizasyon heyecanla takip edilecek.

    2022 Kış Paralimpik Oyunları ne zaman, nerede yapılacak?

    Çin'in başkenti Pekin'in ev sahipliğinde yapılacak olan 2022 Kış Olimpiyatları 4 Mart'ta 80 bin kişi kapasiteli Ulusal Pekin Stadı'nda gerçekleştirilecek törenle başlayacak. 2022 Kış Paralimpik Oyunları 13 Mart'ta son bulacak.

    2022 Kış Paralimpik Oyunları ne zaman, nerede yapılacak Paralimpik Oyunları ne zaman bitecek 2022 Kış Paralimpik Oyunları açılışı detayları..2022 Kış Paralimpik Oyunları sırasında, ikisi 2018'in altında olmak üzere, beş spor dalında yetmiş sekiz etkinlik düzenlenecek. 2 Mart 2022 itibariyle rekor sayıda 49 Ulusal Paralimpik Komitede kalifiye sporcular bulunuyor. Azerbaycan , İsrail ve Porto Riko Paralimpik Kış Olimpiyatlarında ilk kez yer alırken, Lihtenştayn , Estonya ve Letonya sırasıyla Lillehammer 1994 , Salt Lake 2002 ve Torino 2006'dan bu yana ilk kez geri dönecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk kez 1976'da düzenlenen Paralimpik Kış Oyunları'nda şimdiye kadar Almanya, 137 altın, 121 gümüş ve 106 bronz olmak üzere toplam 364 madalya kazandı. Almanya'yı 330 madalyayla Norveç 313 madalyayla ABD takip ediyor.

    KIŞ OYUNLARI SPORLARI

    Alp disiplini

    Biatlon

    Kayaklı koşu

    Tekerlekli sandalye körlingi

    Kızak

    Buz hokeyi

    PARALİMPİK OYUNLARI NEDİR?

    Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliktir. Orijinalindeki "paralympic" kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir.Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları o dönemki Olimpiyatların hemen ardından yapılır.Tüm Paralimpik Oyunları Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilir.

    Paralimpik Oyunlar 1948'deki az sayıda II.Dünya Savaşı İngiliz eski askerlerinin toplanmasından 2008'de uluslararası ikinci büyük spor yarışması haline gelmiştir. Paralimpik atletlerle Olimpiyatlarda yarışan atlerler aynı şartlarda mücadele etmelerine rağmen Paralimpik Oyunlarla Olimpiyat Oyunları arasına büyük bir bütçe farkı vardır. 1988 Seul Yaz Oyunları ve 1992 Albertville Kış Oyunlarından bu yana Paralimpik Oyunlar Olimpiyat Oyunları ile aynı tesislerde yapılmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow