"Birinciliği Sırbistan maçında kaçırdık"

A milli basketbol takımının kaptanı Hidayet Türkoğlu, dünya şampiyonluğunu Sırbistan ile oynadıkları yarı final maçında kaybettiklerini söyledi.
Hidayet, kendilerine daire hediye edilmesine ilişkin yapılan törende basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Deneyimli oyuncu, dünya ikinciliği nedeniyle üzüntü ve sevinci birlikte yaşadıklarını belirterek, "elimize güzel bir fırsat geçmişti. Birinciliği Sırbistan maçından sonra kaybettiğimizi düşünüyorum. Kazandığımız Sırbistan maçı sonrası büyük bir coşku ve kutlama oldu. O gece geç yattık. Eğer bir gün dinlenebilsek ABD karşısında sonuç farklı olabilirdi. Şampiyon olma şansımız artardı" dedi.
Her şeye rağmen büyük bir başarı elde ettiklerini kaydeden Hidayet, "bu ikincilikle Türk spor tarihine geçtik. İnşallah ileride de böyle başarılar elde ederiz" diye konuştu.
Ömer Onan, milli takım olarak hedeflerinin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılmak olduğunu ifade etti.
Ömer önce Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak istediklerini vurgulayarak, "ayrıca 2012 Olimpiyat Oyunları'na da katılmak istiyoruz. Bu başarıyı elde etmek için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kerem Tunçeri de Hidayet gibi ABD final maçına yorgun çıkmalarından yakınarak, "bir gün dinlenmiş olsak veya Sırbistan maçını rahat kazanabilsek ABD karşısında daha farklı bir sonuç alabilirdik. Bunu bahane olarak söylemiyorum ama ABD karşısına yorgun çıktık" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ergin Ataman'dan kendisine tepkili Anadolu Efes taraftarları hakkında açıklama!
Anadolu Efes son maçta EuroLeague'e veda etti! Panathinaikos, Fenerbahçe Beko'nun rakibi oldu...
Fenerbahçe Beko - Karşıyaka maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Anadolu Efes taraftarlarının tepkisi sonrası Ergin Ataman'ın oğlundan flaş paylaşım
Fenerbahçe Beko, Final Four biletini uzatmada aldı