Fenerbahçe'nin gücü CSKA'ya yetmedi

Fenerbahçenin gücü CSKAya yetmedi
expand

Euroleague C Grubu maçında Fenerbahçe Ülker, Rusya'nın CSKA Moskova takımına 74-64 mağlup oldu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Fenerbahçe Ülker, maçın başlarında pota altında Savrasenko, dışarda da Vanterpool'u engelleyemeyince 2'nci dakikada 7-2 geriye düştü.
 
Mirsad'ın 3 sayılık basketiyle oyunda dengeyi sağlayan sarı-lacivertliler, Basden'in basketiyle 3'üncü dakika içinde 7-7 beraberliği sağladı. Bu dakikadan sonra üst üste hücumlardan boş dönen ev sahibi takım, 3.5 dakika sayı bulamazken, CSKA Moskova, Vanterpool'un basketiyle 6'ncı dakika içinde 12-7'lik üstünlüğü yakaladı.
 
Alan savunmasıyla rakibini durdurmayı başaran Fenerbahçe Ülker, Mrsic'in 3 sayılık basketinin ardından Basden ile skor üreterek 8'inci dakikada 12-12 beraberliği yakaladı.
 
İyi oyununu sürdüren ev sahibi takım, Mrsic'in 3 sayılık basketiyle 9'uncu dakikada ilk kez 15-14'lük skorla öne geçti ve 1'inci periyotu 17-15 üstün kapadı.
 
İlk periyottaki etkili alan savunmasını 2'nci periyoda da taşıyan Fenerbahçe Ülker, Hakan'ın 3 sayılık basketiyle 15'inci dakikada farkı 9 sayıya (27-18) çıkardı.
 
Savunmadaki iyi oyununu, dışarıdan Mrsic ve pota altından Kambala ile sayılar üreterek hücumda da sürdüren sarı-lacivertli takım, 19'uncu dakikada da 9 sayılık farkı (35-26) korurken, ilk yarıyı 37-31 önde kapadı.
 
Fenerbahçe Ülker'de ilk yarıda Mrsic 12, Kambala 9 sayı üretti. Fenerbahçe Ülker, ikinci yarının ilk periyotunda rakibini durduramadı. Dış şutlara yönelen CSKA Moskova, 3 sayılık atışlarda özellikle Papaloukas, Holden ve Smodis ile etkili olarak bu 10 dakikada 20-10'luk bir seri yakaladı ve 3'üncü periyot sonunda skoru lehine (51-47) çevirdi.
 
Son periyotta, pota altında Savrasenko ile sayılar bulan Rus ekibi, Papaloukas'ın 3 sayılık basketiyle 32'inci dakikada farkı 9 sayıya (56-47) çıkardı. Mrsic'in 2 adet 3 sayılık basketiyle hemen toparlanan Fenerbahçe Ülker, 34'üncü dakikada farkı 3 sayıya (56-53) indirmeyi başardı.
 
Bu basketlerin ardından ev sahibi takım yine hücumlardan boş dönerken, Smodis'e de engel olamadı. CSKA Moskova, 36'ncı dakika içinde farkı 10 sayıya (63-53) çıkardı. Oyun disiplininden kopan Fenerbahçe Ülker, Holden'ın basketlerine engel olamadı ve karşılaşmadan 74-64 mağlup ayrıldı.
 
Fenerbahçe Ülker, özellikle ikinci yarıda 14 sayı üreten Smodis'i durdurmakta zorlandı. Sarı-lacivertli takımda sadece Mrsic, 18 sayı ile etkili olurken, diğer oyuncular arkadaşlarına ayak uydurmakta zorlandı. Fenerbahçe Ülker, bu sonuçla grubundaki 7'nci maçında 5'inci yenilgisini aldı.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salon: Abdi İpekçi
 
Hakemler: Nikos Pitsilkas (Yunanistan), Zoran Sutulovic (Sırbistan), Perez Pizarro (İspanya)
 
Fenerbahçe Ülker: Mrsic (18), İbrahim (5), Basden (12), Mirsad (10), Oğuz (2), Ömer (2), Kambala (11), Clark (1), Hakan (3)
 
CSKA Moskova: Holden (8), Vanterpool (6), Langdon (8), Smodis (21), Savrasenko (6), Papaloukas (15), Andersen (4), Pashutin, Van Den Spiegel (6)

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow