Karşıyaka Galatasaray'ı devirdi

Spor Toto Basketbol Ligi'nde son şampiyon Pınar Karşıyaka, 3 maçlık mağlubiyet serisine haftaya lider başlayan Galatasaray Odeabank karşısında son verdi: 97-92.
Pınar Karşıyaka: Kenan (x) 5, Can (x), Josh Carter (xxx) 26, Gabriel (xxx) 10, Iverson (xx) 9, Justin Carter (xxx) 11, Soner (xx) 3, Wright (xxx) 21, Kerem (xxx) 12, Muhammed (x)
Galatasaray Odeabank: Sinan (xx) 8, Green (xxx) 27, Schilb (xxx) 12, Micov (xx) 11, Lasme (xx) 10, Mc Collum (xxx) 14, Dorsey (x) 7, İzzet (x), Göksenin (x) 3
1. PERİYOT: 29-24
İLK YARI: 52-46
3. PERİYOT: 71-61
5 FAUL: Lasme (34.59), Micov (38.03) (Galatasaray)
Karşıyaka Arena'daki mücadele ev sahibi ekibin geçen yıl iç sahadaki Galatasaray maçında aldığı ceza nedeniyle seyircisiz oynandı. Dizinde sakatlık bulunan Palacios'un forma giyemediği Kaf-Kaf'ta Josh Carter 26, yeni transfer Bracey Wright, 21 sayıyla skora katkı yaptı. Bu sonuçla Karşıyaka, 12 maçta 7. galibiyetini elde etti, Cim-Bom 8 galibiyette kaldı.
İlk periyotta Karşıyaka'nın Josh Carter ve Gabriel'le bulduğu 3 sayılık basketlerine Galatasaray Green'le karşılık verdi. Kaf-Kaf, periyodun bitimine 1 dakika 40 saniye kala Gabriel'in basketiyle skoru 21-15'e getirip 6 sayı farkla öne geçti. Periyot, Wright'ın 3 sayılık atışıyla 29-24 yeşil-kırmızılı ekip lehine tamamlandı. İkinci periyotta farkı kısa sürede 10 sayıya çıkaran ev sahibi, Green ve Mc Collum ikilisinin dış atışlarına engel olamayınca fark eridi. Green, devrenin bitimine 5 dakika kala bulduğu basketle durumu 41-39'a getirdi. Pota altında Kerem'le 8 sayı bulan Kaf-Kaf, Justin Carter'ın son saniye üçlüğüyle soyunma odasına 6 sayı farkla, 52-46 önde girdi.
Üçüncü periyotta Wright'tan katkı alan Pınar Karşıyaka, son bölüme 71-61 galip başladı. Galatasaray, son periyotta Sinan ve Green'in katkısıyla farkı yine 2 sayıya kadar indirse de Josh Carter'ın kritik 3 sayılık isabetleriyle rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen Kaf-Kaf, salondan 97-92 galip ayrıldı. Karşıyakalı oyuncular, son periyotta hakemlerin Galatasaray lehine karar verdiği bir pozisyonda topun kendisinden çıktığını söyleyen Sinan'a maç sonrası tek tek teşekkür etti.
Beşiktaş galip
Spor Toto Basketbol Ligi'nin 12. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, Torku Konyaspor'u 73-58 yendi.
Müsabakaya Wolters ve Culpepper ikilisiyle boyalı alanda ürettiği skorlarla başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Hamilton'un üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle 4. dakikada farkı 5'e çıkardı: 14-9. Torku Konyaspor, Tucker ve Pastal ile farkı azaltmaya çalışsa da çabası yeterli olamadı ve ev sahibi takım ilk çeyreği 19-16 üstün tamamladı.
Mücadelenin ikinci periyodunda iki takım da skor üretmekte zorlandı. Lampe ve Engin Atsür ile 13. dakikada etkili olan siyah-beyazlılar, Merthan Mutlu ve Bremer ile sayılar üreten Torku Konyaspor'a öne geçme şansı vermedi: 27-21. Beşiktaş Sompo Japan, Culpepper'in arka arkaya kaydettiği basketlerle soyunma odasına 38-25 önde gitti.
Üçüncü çeyreğe pota altında Tucker ve Williams'ın basketleriyle başlayan yeşil-beyazlılara, Wolters ve Hamilton ile cevap veren İstanbul ekibi, 24. dakikada farkı 11 sayıya yükseltti: 46-35. Kazandığı serbest atışları Cenk Akyol ve Berkay Taşkıran ile değerlendiren ev sahibi takım, farkı 16 sayıya taşıyarak periyodu 58-42 üstün geçti.
Karşılaşmanın son periyoduna etkili başlayan Torku Konyaspor oldu. Konuk ekip, Bremer ile boyalı alan dışından ürettiği skorlarla 35. dakikada farkı 10 sayıya (64-54) indirdi. Bu dakikadan sonra savunmada sert oynayarak rakibine fazla skor şansı vermeyen Beşiktaş Sompo Japan, maçtan 73-58 galip ayrıldı.
Torku Konyaspor'da 16 sayıyla oynayan Tucker maçın en skorer oyuncusu olurken, ev sahibi ekipte Wolters 15, Culpepper 13 sayı kaydetti.
Banvit yıkıldı
Spor Toto Basketbol Ligi'nin 12. haftasında Demir İnşaat Büyükçekmece, Banvit'i 74-67 yendi.
Karşılaşmanın ilk dakikalarında Demir İnşaat Büyükçekmece'nin üç sayı çizgisinin gerisinden Roll ve Walker ile ürettiği skorlara Banvit, Johnson ve Fortson ile cevap verdi ve 7. dakika 13-13 eşitlikle geçildi. Periyodun kalan bölümünde Burak Can Yıldızlı, Yunus Emre Sonsırma ve Seawright ile 7-0'lık seri yakalayan ev sahibi ekip ilk çeyreği 5 sayı farkla galip tamamladı: 20-15.
Müsabakanın ikinci periyoduna iki takım da savunmada sert oynayarak başladı. Bandırma temsilcisi 14. dakikada Moerman'ın kaydettiği basketle farkı 1 sayıya (22-21) indirdi. Çabuk toparlanan ve Roll-Walker ikilisinden üst üste dış atışlarda isabet bulan mavi-beyazlılar, 17. dakikada farkı 9 sayıya yükseltti: 34-25. Kalan bölümde farkı koruyan Demir İnşaat Büyükçekmece soyunma odasına 40-32 önde gitti.
Üçüncü çeyrekte oyunun üstünlüğünü ele alan Demir İnşaat Büyükçekmece, Roll, Robinson ve Tayfun Erülkü'nün 3 sayılık atışlarıyla 25. dakikada farkı 16 sayıya taşıdı: 55-39. Tam saha baskının ardından rakibinin top kayıplarını hızlı hücumlarda Slaughter ile değerlendiren Banvit, 29. dakikada farkı 9 sayıya düşürdü: 60-51. Çeyreğin kalan dakikasında Walker ve Ceyhun Altay'la sayı bulan ev sahibi ekip, son periyoda 12 sayı farkla (67-55) üstün girdi.
Mücadelenin son periyoduna iki takım da baskılı savunmayla başladı. Çekişmeli geçen periyotta 3 sayı çizgisinin gerisinden atış denemelerinde başarılı olan konuk ekip, Johnson'un basketleriyle 35. dakikada farkı 4 sayıya indirdi: 67-63. Kalan bölümde her iki takım da taktiksel faullere başvururken son dakikada Roll ve Walker ile sayılar bulan Demir İnşaat Büyükçekmece sahadan 74-67 galip ayrıldı.
Karşılaşmanın en skorer ismi 20 sayıyla Walker olurken, Roll 19 sayıyla galibiyete önemli katkı sağladı. Konuk ekipte ise Moerman'ın 19 sayısı mağlubiyete engel olamadı.
Ligde birer maçı eksik takımlardan Demir İnşaat Büyükçekmece 5. galibiyetini elde ederken, Banvit 4. kez mağlup oldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Cedi Osman'ın 19 Mayıs paylaşımına Yunanistan'da büyük tepki!
EuroLeague Dörtlü Final (Final Four) Maçı Ne Zaman? Final Four’a Kalan Takımlar ve Final Maçı Tarihi!
Ergin Ataman'dan kendisine tepkili Anadolu Efes taraftarları hakkında açıklama!
Anadolu Efes son maçta EuroLeague'e veda etti! Panathinaikos, Fenerbahçe Beko'nun rakibi oldu...
Fenerbahçe Beko - Karşıyaka maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?