Solomon: "Fenerbahçe benim yuvam"

Fenerbahçe Ülker'in yeniden kadrosuna kattığı ABD'li oyun kurucu Willie Solomon, Fenerbahçe'yi evi gibi gördüğünü ve o yüzden geri döndüğünü söyledi.
Solomon, Abdi İpekçi spor salonunda antrenör Bogdan Tanjevic ve genel koordinatör Nedim Karakaş'ın da hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi.
Fenerbahçe'den ayrı kaldığı dönemde NBA'de oynadığını kaydeden Solomon, "NBA, her oyuncunun oynamak istediği, belki de dünyanın en iyi ligi. Orada oynamak benim için güzel bir tecrübeydi. Fenerbahçe ile zaten benim devam eden sözleşmem vardı. Bunu teknik kadroyla konuşmuştum, NBA'i denemeliydim. Sonunda tekrar buradayım" dedi.
Fenerbahçe'ye neden döndüğünün sorulması üzerine ABD'li oyuncu şöyle konuştu:
"Fenerbahçe, kurumsal ve sportif açıdan çok başarılı bir kulüp. Ben burada çok mutluyum. Böyle bir ortam varken niye bırakayım. Kulüp içindeki teknik kadro en iyi şekilde seçilmiş. Fenerbahçe taraftarları inanılmaz. Burası benim evim gibi, o yüzden buradayım. Burada iki sezon geçirdim ve birçok arkadaşım var. Sürekli Fenerbahçe'yi konuşuyorduk. Onlar bana sürekli destek olmaya çalıştı."
Solomon, şu anda Fenerbahçe ile iki yıllık daha sözleşmesinin bulunduğunu vurgulayarak, "Fenerbahçe'de mutluyum. İki sene sonra yeniden NBA'i düşünebilirim" diye konuştu.
Galatasaray Cafe Crown ile yakın bir zamanda karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine Solomon, "Fenerbahçe-Galatasaray maçı tarihsel maç. Bu maçın önemini bilerek bekliyorum. İnşallah o maçta iyi bir şekilde oynarım. Ayrıca, Beşiktaş Cola Turka, Türk Telekom ve Efes Pilsen maçları rekabetin yüksek olduğu maçlar" diye karşılık verdi.
NBA'deki temsilcilerimiz Hidayet ve Mehmet Okur ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Solomon, "Hido ve Mehmet Okur çok kaliteli oyuncular ve kaliteli kişilikleri var. Onlarla NBA'de konuştum. Onlarla Türkiye hakkındaki fikirlerimizi paylaştık. Güzel bir arkadaşlığımız oldu" dedi.
Solomon, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenmesi hakkında, "Türkiye için güzel bir fırsat. Burada ne kadar yüksek basketbol seviyesi olduğunu göstermek için fırsat. Aynı zamanda Türk Milli Takımı için bu bir avantaj. Milli takım için faydalı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Tanjevic: "Solomon joker transfer"
Fenerbahçe Ülker antrenörü Tanjevic ise Solomon'u joker olarak transfer ettiklerini söyledi.
Oyun sistemlerini geçtiğimiz yıllara göre fazla değiştirmediklerini dile getiren Tanjevic şunları kaydetti:
"Solomon bizim geçen sene kadromuz içinde yer alan, bizi bilen bir oyuncumuz. Dün antrenmana çıktı, sanki bütün sezon bizimle birlikteymiş gibiydi. Her oyuncunun takıma katacağı farklı şeyler olacaktır. Herkes takıma farklı bir şey katacaktır. Bu sene altıncı yabancı oyuncuyu aldık, geçen sene yapmamıştık. Bu sene joker hakkımızı Solomon'dan yana kullandık."
Tanjevic, sezon başından beri sakatlıklar nedeniyle birkaç oyuncudan ayrı kaldıklarını kaydederek, "onlar iyileşti, Solomon geldi. Play-off öncesinde bir ay kaldı. Tekrar form grafiğimizin yükseleceğini düşünüyorum" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
THY EuroLeague'de Final Four heyecanı başlıyor
Cedi Osman'ın 19 Mayıs paylaşımına Yunanistan'da büyük tepki!
EuroLeague Dörtlü Final (Final Four) Maçı Ne Zaman? Final Four’a Kalan Takımlar ve Final Maçı Tarihi!
Ergin Ataman'dan kendisine tepkili Anadolu Efes taraftarları hakkında açıklama!
Anadolu Efes son maçta EuroLeague'e veda etti! Panathinaikos, Fenerbahçe Beko'nun rakibi oldu...