hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa Şampiyonası'nda milli güreşçiler tarih yazdı

    Avrupa Şampiyonasında milli güreşçiler tarih yazdı
    expand

    12-18 Şubat tarihleri arasında Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Grekoromen Güreş Milli Takımı ile Serbest Güreş Milli Takımı şampiyon olurken, Kadın Milli Takımı ise ikinciliği elde etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçiler tarih yazdı. En son 1993 yılında İstanbul’da gerçekleşen Avrupa Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olan Serbest Güreş Milli Takımı 31 yıl aradan sonra tekrardan Avrupa şampiyonu oldu. Daha önce de Grekoromen Milli Takımı şampiyonayı zaferle tamamladı. Kadın Milli Takımı da ikincilikle yetindi.

    82 kilogramda ilk defa katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda grekoromen stilde mücadele eden 19 yaşındaki genç sporcu Alperen Berber Avrupa şampiyonu olurken, 72 kilogramda Selçuk Can ve kadınlarda ise 72 kiloda Türkiye'yi temsil eden Nesrin Baş ilk Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

    Avrupa Şampiyonasında milli güreşçiler tarih yazdı

    Serbest Güreş Milli Takımı 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere şampiyonayı 6 madalya ve takım halinde şampiyonlukla tamamladı. Grekoromen Güreş Milli Takımı da 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere şampiyonayı 6 madalya ve takım halinde Avrupa şampiyonu olarak bitirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadınlar Güreş Milli Takımı 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere şampiyonayı 5 madalya ve takım halinde Avrupa Şampiyonası’nı ikincilikle tamamladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow