Filenin Sultanları Küba'yı da devirdi

Filenin Sultanları Kübayı da devirdi
expand

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix Finalleri'ndeki ikinci maçında Küba'yı 3-0 yendi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

(A) Milliler, turnuvanın final ayağındaki üçüncü maçını yarın TSİ 10:30'da ABD ile yapacak.

Çin'in Ningbo kentindeki turnuvaya 3-1'lik Tayland galibiyeti ile başlayan Filenin Sultanları bugün ise Ningbo Beylun Salonu'ndaki maçta Küba ile karşılaştı.

Karşılaşmanın ilk setinde başa baş bir mücadele sergilenirken milliler bu seti 25-23 kazandı. İkinci seti 19 dakika içinde 25-9 açık farkla kazanan ve sahayı rakibine dar eden milliler üçüncü seti 25-20 bitirdiler.

Türkiye: 3 - Küba: 0

Salon: Ningbo Beylun
Hakemler: Pedro Fabian Concia (Arjantin), Zorica Bjelic (Sırbistan)
Türkiye: Polen, Gözde, Naz, Eda, Neriman, Bahar (Gülden, Gizem, Neslihan, Esra)
Küba: Silvo Franco, Salas Rosel, Santos Allegne, Cleger Abel, Giel Ramos, Palacios Mandoza (Borell Cruz, Matienzo)
Setler: 25-23, 25-9, 25-20
Süre: 67 dakika (25, 19, 23)

Motta'nın gururu

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Marco Motta, 3-0 kazanılan Küba maçı sonrası "Takım olarak daha iyi olabileceğimize inanıyorum" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Polen korkuttu

Final etabındaki ikinci maçını da kazanan (A) Milliler'de karşılaşmanın ilk setinde ayağı burkularak kenara gelen Polen'in durumu, kısa süreli endişeye neden oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Brezilyalı Antrenör Marco Motta, Polen'in sakatlığıyla ilgili ciddi bir problem olmadığını belirterek, "Sadece ayağını burktu. Takım doktoruyla konuşmak lazım. Fakat ciddi bir sorun yok diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Maça ilişkin de Motta, "Takım olarak daha iyi olabileceğimize inanıyorum" dedi.

Takım Kaptanı Esra Gümüş ise, "Küba, hücum yönünden çok kuvvetli bir ekip, fakat savunmada biraz aksadılar" dedi.

Esra, "Takım olarak iyi bir maç çıkarttık. Tüm oyuncular iyi çalıştı" ifadelerini kullandı.

Dün turnuvanın final etabında çıktığı ilk maçta Tayland'ı 3-1 mağlup eden (A) Milliler, bugün de Küba'yı 3-0 yenerek gruptaki yoluna kayıpsız devam ediyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow