Wushu'da şimdi de sahte diploma skandalı!
Daha önce "7 Rolex saat, 14 bin dolara altın madalya" ve "sporculara fazla ödeme" iddialarıyla gündeme gelen Wushu Federasyonu bu kez de sahte diploma iddialarıyla çalkalanıyor.
13 Aralık 2013 tarihindeki şikayet ile ortaya çıkan sahte diploma olayında, Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı öğrenildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kadrolu antrenörü olduğu belirtilen Akif İnci'nin kendisine düzenlediği 1015 numaralı diplomanın yanında, aynı numara ile arkadaşı olduğu belirtilen Ahmet Aydın'a da diploma düzenlediği iddia edildi.
13 Aralık 2013 tarihinde Spor Genel Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Savcılığına yapılan şikayette, Wushu Milli takımlar teknik direktörlüğü, 6 ayrı branşta, antrenörlük ve hakemlik görevleri yapan İnci'nin aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı İstanbul bölgesinde 2 yıldır kadrolu maaş almakta olduğu, Sahte lise diploma beyan ederek haksız maaş aldığı belirtildi.
"SAHTE OLDUĞU BELİRTİLEN DİPLOMANIN HİKAYESİ"
Milli Takım Teknik Direktörü Akif İnci'nin 1015 mezun numarası ile mezun olduğu diplomasını, Ankara Sincan Ahmet Andiçen Ticaret Meslek Lisesi'nden aldığı ve bu diplomanın yanında arkadaşına da kendi diploma numarası olan 1015 numarası ile İstanbul 5. Kartal Noterliği sayı: No'su 10621 tarih 11 Mayıs 2001 yılında verdiği belgelerle ortaya çıktı.
"İSTANBUL 5. KARTAL NOTERİ BOŞ DİPLOMA ÖRNEĞİNİ ONAYLAMIŞ"
Okul müdürür ve müdür yardımcısı tarafından imzalanan boş diplomaların İnci tarafından doldurulduğu iddia edildi.
İlginç olan bir diğer konu da İstanbul 5. Kartal Noteri'nin boş diplomada resmi imzası ve kaşe onayının yanında 11 Mayıs 2001 tarihinin yazıyor olması.
İddialara göre bu belgenin sahte olduğu, bizzat okul yönetimi tarafından yetkililere aktarılmış.
1966 doğumlu olan Akif İnci'nin, 1997'de mezun olduğu gözüküyor. Yani Wushu antrenörü, 31 yaşında liseyi bitirmiş. Oysa bu lise, ilk mezununu 1994 yılında verdi.
Okul yönetimi, 1015 olan diploma numarasının da gerçek olamayacağını, 1997 yılında diploma numarasının 600'ü geçmemiş olması gerektiğine dikkat çekti.
Teftiş Kurulu ve Cumhuriyet Savcılığının konu hakkındaki araştırması devam ediyor.
TARAFLAR BİRBİRLERİNİ SUÇLADI
Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri iddialarda adı geçen Akif İnci ve Ahmet Aydın'a telefon ile ulaştı.
Sahte diploma düzenlediği iddia edilen Akif İnci telefonda yaptığı açıklamada konunun savcılıkta olduğunu ve bu konuya karışanların başlarının belaya gireceğini söyledi.
İnci, sahte diploma olayını arkadaşı olduğunu belirttiği Ahmet Aydın'ın düzenlediğini iddia ederek, kendisine komplo yapıldığını söyledi.
Sahte diplomayı bilerek aldığını ve bu güne kadar sakladığını belirten Ahmet Aydın, "Ben zaten lise mezunuyum. İnci bana al bu diploma sana bir gün lazım olur ve ticaret lisesi mezunu da olmuş olursun dedi. Önce almadım! Sonra ısrar edince aldım ve sakladım. Bu konu ile ilgili yetkililer bilgime başvurursa her şeyi anlatmaya hazırım. Zaten bu diploma olayında duyumlarım olmuştu para ile satıldığına dair" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına adaylığını duyurdu
Tüm dünyada fenomen haline geldi: Görünüşümüz rahat olabilir ama içimizde fırtınalar kopuyor
Mike Tyson – Jake Paul boks maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta?
Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, hamam geleneğini bozmadı
Pehlivanlar, 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kayıt sırasında