hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 Dünya Kupası grupları ve yer alan ülkeler

    2018 Dünya Kupası grupları ve yer alan ülkeler
    expand

    Dünya Kupası grupları belirlendi ve böylece elemeleri geçerek turnuvada mücadele etme hakkı kazanan ülkelerin hangi gruplarda kimlerle mücadele edeceği belli oldu. Rusya'da gerçekleştirilecek futbolun en büyük organizasyonunda hangi ülke hangi grupta, favoriler kimler gibi soruların yanıtları ile takımlar hakkında bilgiler haberimizde!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her dört yılda bir düzenlenen ve tüm sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği FIFA Dünya Kupası organizasyonu heyecanla bekleniyor. Uluslararası en prestijli turnuva olan bu organizasyona bu yıl Rusya ev sahipliği yapacak. Haziran ayında başlayacak turnuva futbolseverlere nefes kesen karşılaşmalar izleme imkanı sunacak. Dünya Kupası grupları kendi kıtasının en dişli ekiplerine ev sahipliği yaparken, finalde bir ülke kupayı kaldıracak ve "futbolun en büyüğü" olacak.

    İşte 2018 Dünya Kupası grupları:

    2018 Dünya Kupası grupları ve yer alan ülkeler

    A Grubu: Mısır, Rusya, Suudi Arabistan, Uruguay

    Mısır

    Bir dönem Orduspor'da da görev alan dünyaca ünlü teknik direktör Hector Cuper yönetiminde Dünya Kupası'nda mücadele edecek Mısır, Afrika kıtasını temsil edecek. Kuşkusuz bu turnuvada Mısır'ın en önemli silahı Liverpool ile mucizeler yaratan ve efsane bir sezon geçiren Mohamed Salah olacak. Salah'ın yanı sıra kadrosunda pek fazla üst düzey isim bulunmuyor. Ancak Kasımpaşa forması giyen Trezeguet, Stoke City'den Ramadan Sobhi, Aston Villa'dan Ahmed Elmohamady, Braga'dan Ahmed Hassan gibi isimler Salah ile iyi bir uyum yakalayabilirse, Mısır gruptan çıkarak turnuvanın sürprizlerinden biri olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya

    Turnuvanın ev sahibi olan böylece elemeleri atlayarak turnuvaya katılan Rusya yakın zamanda yükselişe geçse de bu yükseliş kısa vadeli oldu. Teknik direktörlüğünü Stanislav Cherchesov'un yaptığı, kadrosunda Igor Akinfeev, Roman Neustadter, Mario Fernandes, Alan Dzagoev, Fedor Smolov ve Artem Dzyuba gibi isimleri bulunduran Rusya'nın grup ikinciliği için Mısır'la mücadele etmesi beklense de turnuvada pek de ileriye gitmesi beklenmiyor.

    Suudi Arabistan

    Asya'yı temsilen turnuvada yer alacak olan Suudi Arabistan son yıllarda turnuvaya katılma konusunda bir sıkıntı yaşamıyor ancak mesafe de kat edemiyor. Futbolunda da dışa kapalı olan ülkenin grubu son sırada tamamlaması bekleniyor. Takımı Juan Antonio Pizzi çalıştırıyor.

    Uruguay

    Güney Amerika temsilcisi Uruguay, elemeleri Brezilya'nın ardından 2. sırada tamamladı. Oscar Tabarez yönetimindeki takım yine önemli yıldızları ile turnuvaya büyük renk katacak gibi görünüyor. Fernando Muslera, Diego Godin, Jose Gimenez, Matias Vecino, Gaston Ramirez, Lucas Torreia, Edinson Cavani, Luis Suarez gibi tecrübeli ve genç yıldızlardan oluşan kadrosuyla Uruguay turnuvanın en iddialı takımları arasında görülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    B Grubu: Fas, İran, İspanya, Portekiz

    Fas

    Afrika elemelerinde pek zorlanmayan, Afrika Uluslar Şampiyonası'nı kazanan Fas, turnuvaya renk katacak takımlar arasında yer alıyor. Herve Renard yönetiminde hazırlıklarına devam eden Fas'ın kadrosunda Mehdi Benatia, Manuel Da Costa, Achraf Lazaar, Hakim Ziyech, Younes Belhanda, Karim El Ahmadi, Nabil Dirar, Marwane Saadane, Nordin Amrabat, Khalid Boutaib gibi isimler yer alıyor.

    İran

    Bir dönem Real Madrid'i de çalıştıran Carlos Queiroz yönetiminde turnuvaya biletini alan İran turnuvanın kapalı kutularından biri. Suudi Arabistan gibi daha çok dışa kapalı bir futbol dünyasına sahip olan takım Ali Daei'li günlerinin uzağında. Alireza Beiranvand, Ashkan Dejagah, Alireza Jahanbakhsh, Sardar Azmoun ve Reza Ghoochannejhad kadroda öne çıkan isimler.

    İspanya

    Katıldığı her turnuvada favoriler arasında gösterilen İspanya için bu durum Rusya'da da aynı olacak. Önemli yıldızlarla dolu kadrosu ile İspanya'nın kulüpler bazındaki başarılarını uluslararası arenaya taşımak isteyen İspanya Milli Futbol Takımı'nı bu tunuvada Juien Lopetegui çalıştıracak. İspanya, David de Gea, Sergio Ramos, Gerard Pique, David Silva, Thiago Alcantara, Isco, Sergio Busquets, Diego Costa gibi isimlerle final için mücadele edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Portekiz

    Portekiz altın jenerasyonunu geride bıraksa da Cristiano Ronaldo'lu kadrosuyla turnuvanın önemli ekiplerinden biri olarak kabul ediliyor. Son Avrupa Şampiyonası'nı kazanan takım bu turnuvaya da renk katacak takımlar arasında. Portekiz kadrosunda Ronaldo'nun yanı sıra Pepe, Nelson Semedo, Joao Mario, Ricardo Quaresma, Joao Moutinho, Andre Gomes, Bernardo Silva, William Carvalho, Renato Sanches, Bruma, Andre Silva gibi önemli yıldızlar yer alıyor. Portekiz'in gruptan İspanya ile birlikte çıkması bekleniyor.

    C Grubu: Avustralya, Danimarka, Fransa, Peru

    Avustralya

    Bert van Marwijk yönetimindeki Avustralya artık Mark Viduka ve Harry Kewell'lı günlerinden uzakta. Kadrosunda ağırlıklı olarak İngiltere'de futbol hayatını sürdüren isimler bulunan takımın gruptan çıkması ise oldukça zor. Avustralya'nın kadrosunda Aziz Behich, Tim Cahill, James Troisi, Mile Jedinak, Aaron Mooy, Mathew Leckie gibi isimler yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Danimarka

    Danimarka bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Kadrosunu gençleştiren takımın bu turnuvada grupta ikinci sıra için mücadele etmesi bekleniyor. Kadrosunda Kasper Schmeichel, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Christen Eriksen, Jannik Vestergaard, Pione Sisto, Daniel Wass ve Kasper Dolberg kadrodaki dikkat çeken isimler.

    Fransa

    C Grubu'nda liderliği Fransa'nın rahat bir şekilde alması bekleniyor. Didier Deschamps önderliğindeki ekip ev sahibi olduğu Avrupa Şampiyonası'nda kupaya oldukça yaklaşmıştı. Bugün o kadrodaki isimler çok daha tecrübeli durumda ve bu Fransa'nın futbolunu da olumlu etkileyecektir. Favoriler arasında yer alan Horozlar'ın kadrosunda Hugo Lloris, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Benjamin Mendy, Aymeric Laporte, Paul Pogba, N'Golo Kante, Dimitri Payet, Thomas Lemar, Kingsley Coman, Corentin Tolisso, Nabil Fekir, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe ve Ousmane Dembele gibi çok önemli yıldızlarla dolu kadrosuyla Fransa artık şampiyonluk için mücadele edecek.

    Peru

    Güney Amerika elemelerinde son bileti kazanan Peru'ya grupta şans verilmiyor. Kadrosunda ağırlıklı olarak Peru'da forma giyen isimler bulunan Peru'nun grupta üçüncü sıra için mücadele etmesi bekleniyor. Kadrodaki dikkat çeken isimler ise Renato Tapia, Carlos Zambrano, Jefferson Farfan, Juan Vargas, Paolo Guerrero ve Andre Carillo.

    D Grubu: Arjantin, Hırvatistan, İzlanda, Nijerya

    Arjantin

    Onlardan her turnuvada neredeyse şampiyonluk beklendi ancak Tangocular neredeyse bu beklentileri hiç karşılayamadı. Bu turnuva öncesinde Arjantin'de dikkat çeken şey hücum hattını oluşturan yıldızların bolluğu. Diğer yandan savunma tarafında ise aynı kaliteden bahsetmek pek de mümkün değil. Jorge Sampaoli ile yola çıkan takım sürprizlere açık. Finale çıksa ya da erken veda etse yine Arjantin kimseyi şaşırtmayacak. Kadronun önce çıkan isimleri ise Lionel Messi, Angel Di Maria, Gonzalo Higuain, Sergio Agüero, Paulo Dybala, Ezequeil Lavezzi.

    Hırvatistan

    Kadrosunda önemli isimler yer alsa da Hırvatistan turnuvanın iddialı takımları arasında görülmüyor. Elemelerde aynı grupta yer aldığı İzlanda'nın gerisinde kalan Hırvatlar'ın bu grupta da İzlanda ile ikincilik mücadelesinde olması bekleniyor. Zlatko Dalic'in çalıştırdığı Hırvatistan'ın kadrosunda Domagoj Vida, Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Vedran Corluka, Ivan Perisic, Luka Modric, Ivan Rakitic, Mateo Kovacic, Mario Mandzukic, Nikola Kalinic gibi isimler yer alıyor.

    İzlanda

    Son dönemin yükselen ekiplerinden İzlanda, son Avrupa Şampiyonası'nda iyi işlere imza atmıştı. İzlanda'nın bu grupta da ikinci sıra için mücadele vermesi bekleniyor. Heimir Hallgrimsson'ın yönetimindeki İzlanda'nın kadrosunda Ragnar Sigurdsson, Gylfi Sigurdsson, Olafur Skulason, Alfred Finnbogason gibi isimler yer alıyor.

    Nijerya

    Turnuvanın kapalı kutularından biri de Nijerya. Yeni bir jenerasyon ile turnuvada yer alacak Afrika temsilcisinin kadrosunda William Troost-Ekong, Abdullahi Shehu, Elderson, Kenneth Omeruo, Ogenyi Onazi, Wilfred Ndidi, Victor Moses, John Obi Mikel, Mikel Agu, Henry Okenkuru, Ahmed Musa, Alex Iwobi, Kelechi Iheanacho gibi isimler yer alıyor.

    E Grubu: Brezilya, İsviçre, Kosta Rika, Sırbistan

    Brezilya

    Her turnuvanın favorisi, Dünya Kupası'nı en çok kazanan ülke... Şova dayalı futbol anlayışıyla her turnuvaya kattığı renkle dikkat çeken Brezilya yine şampiyonluk mücadelesi verecek. Gruptan rahat şekilde çıkması beklenen Sambacılar yine önemli isimlerle turnuvada yerini alıyor. Neymar'ın yanı sıra, Ederson, Alisson, Roberto Firmino, Carlos Casemiro, Douglas Costa, Fernandinho, Philippe Coutinho, Willian, Danilo, Thiago Silva, Marcelo gibi isimler bu turnuvada Brezilya kadrosunda yer alması beklenenlerin başında geliyor.

    İsviçre

    Avrupa elemelerinde Portekiz'i zorlayan İsviçre'nin grupta Brezilya'nın ardından ikinci sıra için mücadele etmesi bekleniyor. Daha önce Samsunspor'u da çalıştıran Vladimir Petkovic'in çalıştırdığı İsviçre'nin kadrosunda Yann Sommer, Roman Bürki, Ricardo Rodrigue, Johan Djourou, Manuel Akanji, Xherda Shaqiri, Valentin Stocker, Admir Mehmedi, Breel Embolo, Eren Derdiyok gibi isimlerin yer alması bekleniyor.

    Kosta Rika

    Oscar Ramirez yönetimindeki Kosta Rika turnuvanın kara kutularından biri. Kadrosu ağırlıklı olarak kendi liginde forma giyen oyunculardan oluşan Orta Amerika ülkesinin turnuva performansı merak ediliyor. Kosta Rika kadrosunda Keylor Navas, Esteban, Celso Borges, Bryan Ruiz, Joel Campbell, Randall Azofeifa, Yeltsin Tejeda, John Jairo Ruiz gibi isimler yer alıyor.

    Sırbistan

    Mladen Krstajic yönetimindeki ekip elemelerde iyi bir futbol ortay koydu. Aleksandar Kolarov, Branislav Ivanovic, Nemanja Matic'in önderlik ettiği takımın kadrosunda ayrıca Dusko Tosic, Milos Kosanovic, Nemanja Gudelj, Zoran Tosic, Aleksandar Mitrovic gibi isimlerin forma giymesi bekleniyor. Sırbistan'ın da Kosta Rika ve İsviçre ile ikincilik için mücadele etmesi bekleniyor.

    F Grubu: Almanya, Güney Kore, İsveç, Meksika

    Almanya

    Son şampiyon ünvanı ile turnuvaya katılan Almanya, elemelerde hiç puan kaybetmedi. Joachim Löw yönetimindeki ekip yine favoriler arasında gösteriliyor. Almanya'nın kadrosunda Marc-Andre ter Stegen, Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Mats Hummels, Julian Draxler, Toni Kroos, Mesut Özil, Leroy Sane, İlkay Gündoğan, Thomas Müller, Marco Reus, Timo Werner, Mario Gomz, Sami Khedira gibi yıldızların yer bulması bekleniyor.

    Güney Kore

    Kupanın istikrarlı takımlarından Güney Kore yine dev turnuvada yerini aldı. Kadrosu ağırlıklı olarak ulusal liginde forma giyen isimlerden oluşan Güne Kore'ye güçlü rakipleri karşısında pek şans verilmiyor. Tae-Yong Shin yönetimindeki ekibin kadrosunda Ki Sung-Yueng, Koo Ja-Cheol, Lee Seung-Woo, Son Heung-min gibi isimler yer alıyor.

    İsveç

    İsveç denildiğinde artık akıllara Zlatan Ibrahimovic geliyor ancak Jan Andersson onu kadroya çağırmadı. Milli takımı bırakan ve elemelerde forma giymeyen Zlatan'sız İsveç elemeleri geçmeyi başardı ve Rusya biletini aldı. Artık elinde Ibrahimovic, Larsson, Ljunberg gibi yıldızları olmayan İsveç, Victor Lindelöf, Emil Forsberg, Ola Toivonen, John Guidetti ve Sam Larsson gibi yıldızları ile turnuvada sürpriz yapmaya çalışacak.

    Meksika

    Juan Carlos Osorio yönetiminde turnuvanın biletini alan Meksika her daim böyle turnuvalara renk katan takımlar arasında yer alıyor. Grupta ikincilik mücadelesi vermesi beklenen Meksika'nın kadrosunda Guillermo Ochoa, Hector Moreno, Hector Herrera, Jonathan Dos Santos, Chicharito, Raul Jimenez, Carlos Vela, Hirving Lozano gibi isimler yer alıyor.

    G Grubu: Belçika, İngiltere, Panama, Tunus

    Belçika

    Turnuvada sürpriz yapması muhtemel takımlardan biri de Belçika. Altın jenerasyonu ile adından söz ettiren Belçika'da turnuva öncesi Radja Nainggolan krizi yaşandı. Roberto Martinez çok iyi bir sezon geçiren futbolcuyu kadroya dahil etmeyince Nainggolan milli takımı bıraktığını açıkladı. Grup liderliği için İngiltere ile mücadele etmesi beklenen Belçika'nın kadrosunda Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Thomas Meunier, Yannick Carrasco, Kevin De Bruyne, Mrouane Fellaini, Eden Hazard, Adnan Januzaj, Axel Witsel ve Romelu Lukaku gibi yıldızlar yer alıyor.

    İngiltere

    Yine her turnuva umutlandıran ancak devamını getiremeyen takımlardan biri; İngiltere... Bu turnuya öncesinde elemelerde kaybetmeyen Gareht Southgate'in öğrencilerinin grupta liderlik mücadelesinde olması bekleniyor. İngiltere kadrosunda Gary Cahill, John Stones, Kyle Walker, Ashley Young, Raheem Sterling, Dele Alli, Jordan Henderson, Harry Kane, Marcus Rashford ve Jamie Vardy gibi yıldızlar yer alacak.

    Panama

    Elemelerin sürprizlerinden Panama bu turnuvada olmanın tadını çıkarak. Hernan Dario Gomez teknik direktörlüğündeki Panama kadrosunda Felipe Baloy, Ricardo Avila, Jaime Penedo, Adolfo Machado öne çıkan isimler.

    Tunus

    Afrika temsilcisi Tunus'a da Panama gibi bu grupta şans verilmiyor. Nabil Maaloul yönetimindeki Tunus'un kadrosunda Syam Ben Youssef, Aymen Abdennnour, Wahbi Khazri, Ellyes Skhiri gibi isimler yer alıyor.

    H Grubu: Japonya, Kolombiya, Polonya, Senegal

    Japonya

    Elemeleri yenilgisiz geçen Japonya grupta bir sürprize imza atmak istiyor. Akira Nishino yönetimindeki takımda Maya Yoshida, Yuto Nagatomo, Gotoku Sakai, Keisuke Honda, Makoto Hasebe, Shinji Kagawa, Yuyo Osako, Takumi Minamino gibi isimler yer alıyor.

    Kolombiya

    Güney Amerika temsilcisi Kolombiya'yı Jose Pekerman çalıştırıyor. Bu grubun favorisi olarak görülen Kolombiya kadrosunun en çok dikkat çeken ismler ise James Rodriguez ve Monaco formasıyla yeniden kendini bulan Radamel Falcao. İki ismin yanı sıra David Ospina, Cristian Zapata, Jeison Murillo, Yerry Mina, Davinson Sanchez, Eder Balanta, Juan Cuadrado, Fabian Castillo,Juan Quintero, Carlos Bacca, Luis Muriel de kadroda dikkat çeken isimler.

    Polonya

    Adam Nawalka yönetimindeki Polonya elemelerde iyi bir performans sergiledi. Kadrosunda Robert Lewandowski, Grzegorz Krychowiak, Jakup Blaszcztkowski, Kamil Grosicky, Piotr Zielinski, Kamil Glik, Wojciech Szczesny gibi isimleri kadrosunda bulunduran Polonya'nın gruptan çıkması bekleniyor.

    Senegal

    Grubun son takımı ise Senegal. Aliou Cisse yönetimindeki Senegal elemelerde rakiplerine boyun eğmedi. Cheikhou Kouyate, Kalidou Koulibaly, Lamine Gassama, Idrissa Gueye, Badou Ndiaye, Salif Sane, Ismaila Sarr, Sadio Mane, Moussa Sow, M'Baye Niang, Keita Balde gibi yıldızları kadrosunda barındıran Senegal'in turnuvada nasıl bir form sergileyeceği merak ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow