hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Stadı Hangisidir? Dünya'nın En Büyük Stadyumları Listesi...

    Dünyanın En Büyük Stadı Hangisidir Dünyanın En Büyük Stadyumları Listesi...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Büyük bir spor veya müzik etkinliğine katılmaktan daha heyecan verici bir şey var mı? İster stadyumda olun, ister evinizden seyredin, tuttuğunuz takıma veya sanatçıya sihir yaparken tezahürat yapmak gibisi yoktur. Heyecan seviyesini yükseltmek istiyorsanız, dünyanın en büyük stadyumlarından bazılarına göz atın! Devasa büyüklükleri ve etkileyici mimarileri ile bu stadyumlar kalp atışlarınızı hızlandıracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın En Büyük Stadı Hangisidir?

    Kuzey Kore'nin Pyongyang kentinde bulunan Rungrado 1 Mayıs Stadyumu dünyanın en büyük stadyumudur. 150.000'den fazla kişi kapasitesine sahiptir. Bu inanılmaz spor salonunun mimarisi ihtişamını mükemmel bir şekilde yakalayan güzel bir tasarıma sahip etkileyici bir yapıdır.

    Hem futbol oyunlarına hem de diğer spor etkinliklerine ev sahipliği yapmak üzere inşa edilen bu devasa yapı, yaklaşık 2.230.000 fit kare genişliğindedir ve Kuzey Kore kültürü ve toplumunun en ikonik sembollerinden biridir.

    Dünya'nın En Büyük Stadyumları Listesi

    Dünyanın En Büyük Stadı Hangisidir Dünyanın En Büyük Stadyumları Listesi...Rungrado 1 Mayıs Stadyumundan Sonra Dünya'nın En Büyük Dört Stadyumu 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Narendra Modi Stadyumu

    1982 yılında inşa edilen ve 2006 yılında yenilenen Narendra Modi Stadyumu, hem seyirciler hem de sporcular için son teknoloji tesislere sahiptir. Sevilen stadyumun 132.000'den fazla koltuğu vardır ve dünyanın her yerinden gelen kalabalıkları ağırlayabilir. Narendra Modi Stadyumu'nun son teknoloji tesisleri ve şık modern tasarımıyla dünyanın en iyi stadyumlarından biri olmasının sayısız nedeni vardır.

    Michigan Stadyumu

    "Büyük Ev" olarak da bilinen Michigan Stadyumu, dünyanın en büyük ve en ikonik stadyumlarından biridir. 100.000'den fazla oturma kapasitesi ile Michigan Wolverines futbol takımının ev sahasıdır. 1927'de inşa edilen stadyum, değişen trendlere ve teknolojiye ayak uydurmak için yıllar içinde geliştirilmiştir.

    Beaver Stadyumu 

    106.000'den fazla kişinin oturma kapasitesiyle Beaver Stadyumu, ABD'deki en büyük ikinci stadyumdur ve gerçekten hayranlık uyandıran bir manzaradır. Son teknoloji tesislere sahip bu stadyum, futbol taraftarlarının favori takımlarını desteklemek için mükemmel bir yerdir. Beaver Stadyumu ile ilgili öne çıkan ilk şey devasa boyutudur. Sosisli sandviçten gurme kahveye, geniş oturma alanlarına ve oyundan önce ve sonra takılmak için birçok yere kadar her şeyi sunan imtiyaz stantları vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ohio Stadyumu

    "At Nalı" ve "Ayakkabı" olarak da bilinen Ohio Stadyumu, ABD'deki en büyük ve en ünlü stadyumlardan biridir. 102.000'den fazla seyirci kapasiteli bu ikonik yapı, Ohio State Buckeyes futbol takımına ev sahipliği yapmaktadır. Ohio Stadyumu, yıllar boyunca spor, müzik ve siyaset dünyasının en büyük isimlerinden bazılarına ev sahipliği yapmıştır. Metallica ve U2 gibi ünlü müzisyenlerin yanı sıra Archie Griffin gibi efsane futbolcular da burada mücadele etmiştir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow