hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Süper Lig'den çekilmiyor

    Fenerbahçe’de tarihi kongre sona erdi ve kararlar verildi. Kulüp Başkanı Ali Koç, Süper Lig’den şimdilik çekilmeme kararı aldıklarını duyurdu. Fenerbahçe Genel Kurulu, yönetime 4 madde için tam yetki verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe günlerdir merakla beklenen kararını verdi. Tarihi bir kongre gerçekleştirildi. Kulüp Başkanı Ali Koç ‘Ligden çekilme opsiyonumuzu masadan kaldırıyoruz’ dedi.

    Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında yaşanan olayların ardından Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı alan Fenerbahçe, ‘Futbol a takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi’ gündemiyle toplandı.

    Ülker Stadyumu’ndaki Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı çoğunluğun sağlanmasının ardından başladı.

    Tarihi kongrede Fenerbahçe Başkanı Ali Koç karar öncesi yaptığı açıklamalarda olaylı geçen Trabzonspor maçına değindi ve "Trabzonspor maçına değinmek istiyorum. Çünkü bizim için bardağı taşıran son damla oldu. Maçta ve maç sonunda yaşananlar organize bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu duruma göz yumulmuş ve müsaade edilmiştir" ifadelerini kullandı.

    Koç, Süper Kupa maçıyla ilgili de konuştu ve “Burada 2 opsiyonumuz var. Biri hiç çıkmamak, ikinci opsiyonumuz U19'da çıkmak’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda önemli kararlar da alındı. Uygun tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde Süper Kupa maçına çıkmamak ya da U19 takımıyla çıkmak, önümüzdeki iki sezon boyunca Türkiye Kupası’na katılmamak ya da U19 takımıyla katılmak, Türkiye’deki futbol faaliyetleri kararlarından bağımsız olarak yurtdışı futbol yapılanmasına ve organizasyonuna başlamak ve yaşanılan olaylarla ilgili UEFA ve FIFA’nın ilgili kurullarına başvuruda bulunmak maddeleri hakkında yönetim kuruluna tam yetki verilmesi kararlaştırıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow