hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Monaco GP'de Charles Leclerc evinde ilk kez kazandı, denize atladı!

    Monaco GPde Charles Leclerc evinde ilk kez kazandı, denize atladı
    expand
    KAYNAKMilliyet

    Formula 1'de sezonun 8. yarışı Monaco Grand Prix'ini kazanan Ferrari pilotu Charles Leclerc oldu. Heyecan dolu yarışa pole pozisyonunda başlayan Leclerc, evindeki 6. yarışında ilk kez podyumda boy gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 Formula 1'in 8. yarışı olan Monako Grand Prixi, ilk turda büyük şokla başladı. Çıkış anında Ferrari pilotu Carlos Sainz virajı alamadı. Carlos Sainz'ın virajı alamamasının ardından gözler arka cepheye çevrildi. Redbull pilotu Sergio Perez ve HAAS'ın iki pilotu Kevin Magnussen ile Nico Hülkenberg kazaya karıştı. Yarışta ilk turdan kırmızı bayrak çıktı. Kaza sonrası Sergio Perez'in aracı resmen ikiye bölündü. Bu sırada Alpine pilotları Esteban Ocon ve Pierre Gasly arasında da temas yaşandı. Perez, Magnussen, Hülkenberg ve Ocon yarıştan çekildi.

    EVİNDE KAZANDI

    Ferrari pilotu Charlec Leclerc, doğup büyüdüğü, sokaklarını ezbere bildiği Monako'da birinciliği elde etti. İkinci sıraya McLaren pilotu Oscar Piastri otururken üçüncülük Leclerc'in takım arkadaşı Carlos Sainz'a gitti. Bu sonuçla birlikte hem Monakolular hem de Tifosiler büyük sevinç yaşadı.

    DENİZE ATLADI

    Birinciliği elde eden Leclerc ve Ferrari takım patronu Fred Vasseur denize atladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow