Arda Turan: "Kendimi 12. adam gibi hissediyorum"

Arda Turan: Kendimi 12. adam gibi hissediyorum
expand
KAYNAKAA

Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, Real Madrid ile oynanacak El Clasico mücadelesi için, "Bundan daha zor maçlar oynadım. İlk El Clasico karşılaşmam olacağı için benim için özel olacak" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Barcelona'nın yıldız futbolcusu Arda Turan, İspanya'nın AS Gazetesi'ne bu hafta sonu Nou Camp'ta oynayacakları Real Madrid karşılaşması, takım arkadaşları ve kendisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Barcelona formasıyla ilk El Clasico maçına çıkacak olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu söyleyen Arda Turan, "Bu sadece bir maç. Kaybetsek bile hayat devam edecek. Bundan daha zor maçlar oynadım. İlk El Clasico maçım olacağı için benim için özel olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için buradayım. Messi benim için gelmiş geçmiş en iyi futbolcu, buraya kupalar kazanmak için geldim. İki sene üst üste UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak tarihi bir olay. Burada en önemli olan şey takımın kazanması" ifadelerini kullandı.

Brüksel saldırganı eski Inter'li futbolcunun kimliğini kullanmış

"Messi herkesten fazla takımı düşünüyor"

Takım arkadaşı Lionel Messi ile ilgili açıklamalarda bulunan 29 yaşındaki yıldız, "Ballon d'Or, Leo'nun işi. Diğer herkes takımı düşünüyor. Aslında Leo herkesten fazla takımı düşünüyor. O her zaman takımı için elinden gelenin en iyisini yapıyor" diye konuştu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

"Dünyanın en iyi oyuncularıyla oynuyorum"

Barcelona'da 6 ay futbol oynayamadığını ve zor zamanlar geçirdiğini hatırlatan Arda, "Kendimi 12. adam gibi hissediyorum. Zamana ihtiyacım var. Bu zamanı da buluyorum. Dünyanın en iyi futbolcularıyla birlikte oynuyorum. Yavaş yavaş kendimi geliştireceğime inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Arsene Wenger'in Arsenal'i bırakmaya niyeti yok

"Messi ve Neymar'la oynamaktan..."

Oyun tarzını değiştirmek zorunda olduğunu ifade eden milli futbolcu, sözlerine şöyle devam etti:

"Çünkü benim Atletico Madrid'de üstlendiğim görevi burada yapan oyuncular var. Bu beni sıkan bir durum değil. Messi, Neymar, Busquets ve Dani Alves gibi oyuncularla oynamaktan zevk alıyorum. Onlarla oynamak çok basit. İnanılmazlar ve taktiksel olarak üst seviyedeler. Atletico daha farklıydı."

"Iniesta benim için model"

Takımda en iyi arkadaşlarının Alves, Neymar ve Adriano olduğunu belirten yıldız futbolcu, "Onları bir kenara koyuyorum. Benim için Iniesta bir model. Neymar ile çok yakınız. Sadece oyun olarak değil, insani olarak da. O futbolcu değil bir sanatçı. Iniesta ise benim idolüm ve onun nasıl oynadığını sürekli izliyorum. Onun sessiz, sakin kişiliğini seviyorum. Neymar ve Alves ile kanlarımız uyuşuyor" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İngiliz basınına Arsenal yanıtı

Geçtiğimiz günlerde İspanyol internet sitesi Diari Ara'ya konuşan 29 yaşındaki futbolcu, kendisi ve takımı hakkında merak edilenleri yanıtladı. Mesut Özil'in takıma olası transferi karşısında Arsenal'in yolunu tutabileceği konusuna da esprili bir dille değinen Arda, "Eğer oyunumla Luis Enrique'yi etkileyemezsem Topçular'a katılabilirim" dedi.

Oyun stilinin takımın felsefesine çok yakın olduğunu belirten Milli futbolcu: "Topla basitçe oynuyor ve ihtiyacım oldukça agresif bir oyun sergiliyorum. Bunların dışında kaliteli futbol oynadığım için bir gün kesinlikle Barcelona'nın beni renklerine bağlayacağından emindim" ifadelerini kullandı.

Turan, Katalanlara katılma nedeninin sadece dünyanın en iyileriyle oynamak olmadığının da altını çizdi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow