hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş 0-1 Galatasaray MAÇ ÖZETİ

    Beşiktaş 0-1 Galatasaray MAÇ ÖZETİ
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Trendyol Süper Lig'in 28. hafta derbi maçında Galatasaray, deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yendi. Galatasaray, Beşiktaş derbisiyle Süper Lig’deki yenilmezliğini 16 maça çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2016 yılında hizmete giren Tüpraş Stadyumu’nda Galatasaray ve Fenerbahçe’yi ligde 16 kez ağırlayan Beşiktaş, bu statta ikinci yenilgisini almış oldu. Siyah-beyazlılar, ilk mağlubiyetini de bu sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’ye karşı yaşamıştı.

    Siyah-beyazlılar, İnönü Stadyumu’nun yıkılmasının ardından yapılan ve 2016 yılında siyah-beyazlılara ev sahipliği yapmaya başlayan Tüpraş Stadyumu’nda oynadığı derbilerde Fenerbahçe ve Galatasaray’ı 16 kez konuk etti.

    Kartal, söz konusu maçlarda 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi yaşadı. Yeni stadındaki ilk derbi mağlubiyetini bu sezonunun ilk yarısında Fenerbahçe karşısında alan siyah-beyazlılar, ikinci yenilgisini de Galatasaray’a karşı yaşadı.

    Omar Coley kırmızı gördü

    Beşiktaş'ta Omar Colley, 90. dakikada VAR incelemesinin ardından Barış Alper'e yaptığı hareket nedeniyle doğrudan kırmızı kart gördü.

    Kullanılan kornerde Al-Musrati 2. dakikada topu kendi kalesine gönderdi. Galatasaray'ın Süper Lig tarihinde Beşiktaş'a attığı en erken gol oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki takımda da önemli eksikler

    Siyah-beyazlı takımda, derbi müsabakasında cezalı oyuncular Bakhtiyor Zaynutdinov ve Gedson Fernandes ile sakatlığı bulunan Salih Uçan ve Tayfur Bingöl maç kadrosunda yer almadı. Jonas Svensson ise hastalığı sebebiyle kadroya dahil edilmedi. Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Konyaspor’a karşı ilk 11’de sahaya çıkan Salih Uçan, müsabakanın ikinci yarısında yerini Cenk Tosun’a bırakmıştı. Ligde geçen hafta oynanan İstanbulspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Gedson ve Zaynutdinov da derbide görev alamadı.

    Galatasaray’da 5 oyuncu çeşitli sebeplerden dolayı Beşiktaş derbisinde forma giymedi. Galatasaray’ın Fildişi Sahilli oyuncularından Wilfried Zaha ile Serge Aurier, Portekizli orta sahası Sergio Oliveira, Faslı oyuncu Hakim Ziyech ve milli oyuncu Abdülkerim Bardakcı, Beşiktaş derbisinde oynamadı. Dün yapılan takım antrenmanında ayağında ödem bulunması sebebiyle yer almayan Zaha ve ağrısı bulunan Abdülkerim Bardakcı derbide riske edilmezken, çeşitli sebeplerden ötürü Oliveira, tedavileri devam eden Hakim Ziyech ile Serge Aurier, derbinin kadrosunda yer almayan isimler oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma öncesinde yayıncı kuruluşa Abdülkerim Bardakcı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Abdülkerim'in dünkü idmanda bir ağrısı oldu. Onu idareli kullanıyorduk. Bir sonraki maçları düşündüğümüz için kadroya almadık” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow