Beşiktaş evinde Malatya ile berabere

Beşiktaş evinde Malatya ile berabere
expand

Turkcell Süper Lig'de üçüncülük ve UEFA Kupası mücadelesi veren Beşiktaş, sıkıntılı maçlar çıkardığı BJK İnönü Stadı'nda ligin son sırasındaki Malatyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Fortis Türkiye Kupası'ndan Gaziantepspor'u deplasmanda 3-1 yenerek finali neredeyse garantileyen Beşiktaş, Malatyaspor karşısında galibiyet serisini devam ettirmek istiyordu ancak beraberliği son dakika golüyle kurtardı.
 
Ligde Kayserispor, Gençlerbirliği ve Trabzonspor ile üçüncülük mücadelesi yapan Beşiktaş'ta son haftaların gündemdeki ismi Tümer, Malatyaspor maçına ilk 11'de çıktı ancak dokzuncu dakikada sakatlanarak yerini Okan'a bıraktı.
 
21'inci dakikada yaklaşık 35 metreden enfes bir gol atan Evren, ligin son sırasına demir atan ama teknik direktörlüğe yeni getirilen Ümit Kayıhan yönetiminde toparlanan Malatyaspor'u 1-0 öne geçirdi.
 
İlk yarı bu skorla noktalanırken ikinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş 61'de AHmed Hassan'la durumu eşitledi. 72'de Çağdaş'ın Bilal'i düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Mert kullandı ve Malatyaspor'u yeniden öne geçirdi.
 
Beşiktaş Teknik Dörektörü Jean Tigana bu dakikalarda atak oyunculara yönelerek Sergen ve İbrahim Akın'ı oyuna aldı. Canlanan Beşiktaş, 90'ıncı dakikada Gökhan Güleç'in aşırtmasıyla beraberliği yakaladı.
 
Bu sonuçla Beşiktaş'ın puanı 47'ye yükselirken, Malatyaspor da 24 puana çıktı ve 17'nci sıraya yükseldi. Ancak 18'inci sıradaki Samsunspor'un bir maçı eksik ve yarın evinde Konyaspor'u ağırlayacak.
 
Ligde şimdiye dek Malatyaspor'la evinde oynadığı 10 maçın dokuzunu kazanan Beşiktaş rakibine sadece 18 yıl önce puan kaptırmıştı. Bu akşamki skor Malatyapsor'un BJK İnönü Stadı'ndan çıkardığı ikinci beraberlik oldu.
 
Öte yandan 72'nci dakikada penaltıya neden olduktan sonra taraftardan tepki gören Çağdaş, maçtan sonra, "bazı şeyler benim gitmemle bitecekse ben zaten Beşiktaş formasını giymek istemiyorum. Beşiktaş benim için bitmiştir" dedi.
 
Avrupa'da bir takımla anlaştığını açıklayan Çağdaş, "Beşiktaş bu taraftar mantalitesiyle 10 sene daha şampiyon olamaz" diye konuştu.



Stat: BJK İnönü
Hakemler: Cem Deda, Baki Tuncay Akkın, Mustafa Sönmez
Beşiktaş: Cordoba, Ali Güneş, Koray, İbrahim Toraman, Çağdaş, Ahmed Hassan (Dk. 67 İbrahim Akın), Kleberson, Tümer (Dk. 9 Okan), İbrahim Üzülmez (Dk. 57 Sergen), Gökhan Güleç, Bobo
Malatyaspor: Bora, Ömer, Evren, Bilal (Dk. 88 Masek), Johansson (Dk. 70 Serdal), Toth, Homola, Emrah, Mert, Serkan, Senkerik (Dk. 45 Mustafa)
Goller: Dk. 21 Evren, Dk. 61 Ahmed Hassan, Dk. 72 Mert (pen), Dk. 90 Gökhan Güleç
Sarı kartlar: Dk. 29 Koray, Dk. 33 Evren, Dk. 44 Emrah, Dk. 66 Ali Güneş

Dakika 1: Beşiktaş-Malatyaspor maçı Cem Deda'nın ilk düdüğüyle başladı.
Dakika 5: Ceza sahasının sol köşesinden Tümer'in serbest vuruşu doğrudan kaleci Bora'nın kucağına gitti.
Dakika 7: Beşiktaş kontraatağında Bobo topu Gökhan Güleç'in önüne bıraktı. Gökhan'ın ceza sahası içinde vuruşu kornere çıktı.
Dakika 9: Beşiktaş'ta erken değişiklik. Sakatlanan Tümer'in yerine Okan oyuna girdi.
Dakika 18: Ahmed Hassan ceza sahasına girmeden önce kaleye vurdu, top direğin yanından auta çıktı.
Dakika 21: Malatyaspor kontra atağında Evren yaklaşık 35 metreden falsolu ve son derece güzel bir vuruş yaptı. Cordoba topla ters köşeye gitti: 0-1
Dakika 26: Ahmed Hassan, Bobo'nun pasıyla ceza sahasına girdi, çok dar bir açıdan yaptığı vuruşunu kaleci Bora önledi.
Dakika 30: Kleberson'un uzaklardan ceza sahasına pasına Bobo dokundu ama top kalenin yanında auta çıktı.
Dakika 38: Malatyaspor köşe vuruşunda Senkerik'in vuruşu kale direğinin yanından auta çıktı.
Dakika 43: Bobo'nun ceza sahası çizgisi üzerinden vuruşu savunmaya çarparak kaleciyi yanılttı. Direkten dönen topu savunma uzaklaştırdı.
Dakika 45+1: İlk 45 dakika konuk Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
 
Dakika 52: Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Çağdaş'ın kafa vuruşu auta çıktı.
Dakika 55: Ahmed Hassan'ın sağ kanattan ortasına Bobo rövaşata-vole karışımı bir vuruş yaptı, top auta çıktı.
Dakika 58: Sergen'in sol kanattan kullandığı sert köşe vuruşuna Bobo kafa vurdu, top kalenin üstünden az farkla auta gitti.
Dakika 61: Sergen'in sağ kanattan köşe vuruşu ön direkte kafalardan sekti, Ahmed Hassan'ın arka direkte müdahalesinde top ağlarla buluştu: 1-1
Dakika 68: Sergen'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda uzak köşede Gökhan'ın vuruşunu Bora kale direğinin dibinden çıkardı.
Dakika 71: Malatyaspor atağında Bilal sağ kanattan ceza sahasına girdi, Çağdaş'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Cem Deda penaltı noktasını gösterdi. Mert'in vuruşunda Malatyaspor 2-1 öne geçti.
Dakika 76: Bobo'nun ceza sahası dışında vuruşunda top kale direğinin dibinden auta gitti.
Dakika 80: Ceza yayının birkaç metre gerisinden Sergen'in kullandığı serbest vuruşta barajdan seken top kornere gitti.
Dakika 84: Okan'ın sağ kanattan ortasına yükselen Bobo, uygun pozisyonda topa kafa vuramadı.
Dakika 86: İbrahim Akın'ın ceza yayı üzerinden sert vuruşu farklı şekilde auta gitti.
Dakika 90: Ani gelişen Beşiktaş atağında Okan'ın pasıyla buluşan Gökhan Güleç ceza sahası içinde kaleci Bora'nın üzerinden topu aşırttı ve takımına beraberliği getirdi: 2-2
Dakika 90+4: Cem Deda son düdüğünü çaldı ve maçın 2-2 berabere bittiğini ilan etti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow