hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçı ne zaman oynanacak? BJK – GS maçı hangi gün?

    Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçı ne zaman oynanacak BJK – GS maçı hangi gün
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Galatasaray’ın Süper Lig şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Süper Kupa’da finalin adı belli oldu. Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş ile Süper Lig şampiyonu Galatasaray, Süper Kupa’da karşı karşıya gelecekler. Peki, Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçı ne zaman oynanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    102 puanlık rekor ile bu sezonun en büyüğü olan sarı kırmızılı takım ligin son maçında Konyaspor deplasmanında 3-1 galip gelerek şampiyonluğunu ilan etti. Karşılaşma sonrasında Mauro İcardi de gol krallığına ulaşmış oldu. Beşiktaş da geçtiğimiz haftalarda finalde Trabzonspor’u mağlup ederek Türkiye Kupası’nın sahibi olmuştu. Böylelikle Süper Kupa finalinde Beşiktaş ve Galatasaray mücadelesi netleşmiş oldu.

    BEŞİKTAŞ GALATASARAY SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN OYNANACAK?

    Önümüzdeki günlerde başlayacak olan EURO 2024 turnuvası kapsamında birçok oyuncu milli takıma gidecek. Bu nedenle Süper Kupa mücadelesinin EURO 2024 sonrasındaki döneme bırakılması bekleniyor. 14 Haziran 2024 günü başlayacak olan EURO 2024, 14 Temmuz’da ise sona erecek. Bu sürecin hemen sonrasında ise Avrupa Ligi, Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi için play off’lar oynanmaya başlanacak. Avrupa maçları nedeniyle Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa mücadelesinin en erken ağustos ya da eylül ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

    ÖNCEKİ YILLARDA SÜPER KUPA KAZANANLARI

    2023-2024 GALATASARAY

    2022-2023 TRABZONSPOR

    2021-2022 BEŞİKTAŞ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020-2021 TRABZONSPOR

    2019-2020 GALATASARAY

    2018-2019 AKHİSARSPOR

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow