hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Can Uzun milli takım tercihini yaptı!

    Can Uzun milli takım tercihini yaptı
    expand
    KAYNAK Cnnturk.com

    Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg'de forma giyen 18 yaşındaki Can Uzun, milli takım tercihini yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sezon Bundesliga 2 ekibi Nürnberg'de gösterdiği performansla parmak ısırtan genç yetenek Can Uzun, attığı gollerle herkesin dilinde. Sezon toplamında 23 maçta formayı terleten Uzun, bu maçlarda 15 gol atarken 3 de asist yaptı. Forvet arkası ve santrfor oynayabilen yıldız adayı, piyasa değerini 8 milyon Euro'ya yükseltti. Uzun, milli takım tercihini ise kullandı. Almanya'dan ve Türkiye'den teklifler alan 18 yaşındaki isim, bugün sosyal medyadan paylaşım yaptı.

    CAN UZUN TÜRKİYE'Yİ SEÇTİ

    11 Kasım 2005 Almanya/Regensburg doğumlu olan Can Uzun, Ümit Milli Takımımızda forma giyiyordu. A Milli Takım tercihi yönünde de Ay-Yıldızlı formayı seçen 18 yaşındaki genç yetenek, bu haberi Instagram hesabından duyurdu. Uzun, paylaşımında, ""Kalbimin sesini dinledim #MilliTakim" ifadelerini kullandı.

    Can Uzun milli takım tercihini yaptı

    Sky Sports Almanya'ya konuşan Can Uzun, "Kalbimin sesini dinledim. Böyle bir karar, kulüp değiştirmek gibi bir kariyer kararı değil, gönül kararıdır. Milli takımı hissetmeniz gerekiyor ve burada kalbim ve içgüdülerim Türkiye'nin benim için doğru seçim olduğunu söyledi. Düşünmek için biraz daha zaman istedim. Geçtiğimiz aylarda ailemle ve en yakın arkadaşlarımla bu konuyu çok konuştum ve onların fikirlerini dinledim. Sonuçta yürekten gelen çok kişisel bir karar verdim. Bu benim kararım ve bana çok iyi, kesinlikle doğru geliyor." dedi.

    "Reklam anlaşmalarını düşünmedim"

    Hangi milli takımın kariyerinde yükselmesine sebep olacağı hakkında pek fazla düşünmediğini belirten Uzun, "Hangi milli takımın şampiyonluğu kazanma şansımı artıracağı ya da daha iyi reklam anlaşmaları elde edebileceğim konusunda herhangi bir taktiksel değerlendirme yapmadım. Gönülden oynadığınız milli takımda mesele şöhret ve onurdur. Kendi ülkenizde bir futbol efsanesi olmaktan daha büyük bir şey yoktur. Her şeyimi vereceğim ve Türkiye adına gururla oynayacağım. 2032 Avrupa Şampiyonası Türkiye'de ve biz olağanüstü yeteneklere sahip güçlü bir nesiliz, 2032 Avrupa Şampiyonası'na kadar her turnuva bir onur ve mükemmel bir hazırlıktır. Harika şeyler başarmak için her şeyimi vereceğim" ifadelerini kullandı.

    "Kenan en yakın arkadaşım"

    2005 jenerasyonuyla alakalı gelen soruyu yanıtlayan genç oyuncu, "Kenan Yıldız çocukluğumdan beri en yakın arkadaşımdır. Regensburg'daki futbol sahasında çok fazla gün geçirdik ama hiçbir zaman kulüp olarak birlikte oynamadık. Artık bunu Türk milli takımıyla telafi edebiliriz. Sahada ve saha dışında birbirimizi anlıyoruz ve birçok planımız var" açıklamalarında bulundu.




    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow