hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    City Football Group kimin? Başakşehir'i kim satın alıyor? City Football Group’un sahip olduğu takımlar!

    City Football Group kimin Başakşehiri kim satın alıyor City Football Group’un sahip olduğu takımlar
    expand

    City Football Group, global çapta yaptığı yatırımlarla tanınan bir organizasyon olup, şimdi de İstanbul'un Başakşehir takımını bünyesine katmak için resmi görüşmeler yapmaya başladı. Bu kapsamda City Football Group (CFG) ve İstanbul Başakşehir FK (IBFK) futbol odaklı iş birliği anlaşması imzaladı. Stratejik hamle sonrasında detaylar futbolseverler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Başakşehir'i kim satın alıyor? City kime ait? İşte City Football Group ile ilgili bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manchester City'nin sahibi olan City Football Group (CFG), Başakşehir takımını satın almak için resmi teklif iletti. Bu gelişmeler sonrasında Süper Lig ekiplerinden Başakşehir, Manchester City ve Girona gibi takımları bünyesinde barındıran City Football Group (CFG) ile futbol odaklı iş birliği anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşmaya göre CFG, büyümeyi ve başarıyı hedefleyen İstanbul Başakşehir’e uzun dönemli futbol stratejisi, oyuncu tarama, transfer ve süreçlerin eğitimlerini de kapsayan çeşitli futbol projelerinde danışmanlık verecek. CFG aynı zamanda, oyuncu transfer stratejileri, akademi gelişimi ve veriye dayalı içgörülerin kullanımı konusundaki en iyi uygulamaları ile İstanbul Başakşehir FK’ye uzun dönemli planlama ve sürdürülebilirlik konularına odaklanan yönlendirmeler sağlayacak. Bunun karşılığında CFG, Türkiye’de bilgi birikimini artıracak ve ilişkiler geliştirecek.

    CİTY FOOTBALL GROUP KİME AİT?

    City Football Group, Manchester City şemsiyesi altındaki futbol faaliyetlerini ve buna bağlı kulüp ağının kurulmasını ve yönetimini kontrol etmek için kurulmuş holding. Şirketin sahipleri, Abu Dhabi United Group (ADUG) ile birlikte Çinli China Media Capital ve CITIC Capital'dir.

    CİTY FOOTBALL GROUP HAKKINDA BİLGİ

    City Football Group CFG ailesi bünyesinde 5 kıtada 13 futbol kulübüyle Dünya’nın önde gelen futbol kulüpleri sahibi ve işletmecisidir. Mayıs 2013’te kurulan CFG yaklaşımı, her kulübün taraftarları ve topluluğu için özgün kalmasını, eğlendiren bir futbol oynamasını ve Dünya’nın en iyi uzmanlığını saha içinde ve saha dışında uygulayan küresel bir organizasyonun parçası olmanın avantajlarından faydalanmasını sağlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     CFG, yetenek geliştirme, taraftar deneyimi, spor ve eğlence, ticari fırsatlar ve topluma fayda sağlama konularında tutarlı bir temel yaklaşıma öncülük ediyor ve sunuyor. 400’den fazla ortak kuruluş CFG modelinin merkezinde yer alıyor ve futbolun geleceğini olumlu yönde şekillendirme taahhüdünde bulunuyor. 4000’den fazla sporcu grubun bir parçası ve Dünya çapında 1 milyardan fazla takipçi CFG kulüplerini destekliyor ve onlarla bağ kuruyor. CFG’nin çoğunluk hissesi tamamen Majesteleri Şeyh Mansour bin Zayed’e ait olan Newton Investment and Development LLC’ye aittir ve önemli bir azınlık hissesi ABD merkezli küresel teknoloji yatırım şirketi Silver Lake’e (%18,16) aittir.

    City Football Group kimin Başakşehiri kim satın alıyor City Football Group’un sahip olduğu takımlarCİTY FOOTBALL GROUP’UN SAHİP OLDUĞU TAKIMLAR

    Manchester City FC, New York City FC, Melbourne City FC, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona FC, Sichuan Jiuniu FC, Mumbai City FC, Lommel SK, ESTAC, Palermo FC, Bahia, and partner kulüp Bolívar City Football Group bünyesinde yer almaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow