Emenike "Doping kontrolü"nden ceza alır mı?

Emenike Doping kontrolünden ceza alır mı
expand

Fenerbahçe'de Emenike'nin taraftarla yaşadığı krizin ardından devre arasında stadı terk etmesi doping kontrolüyle ilgili tartışmaları beraberinde getirdi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Fenerbahçe'de karşılaşma sonrası doping testine  Meireles ve Mehmet Topuz girdi... Teknik Direktör İsmail Kartal bir soru üzerine "Kurada Emenike'nin ismi çıksaydı stada geri gelirdi" ifadelerini kullandı.

Buna karşın Dopingle Mücadele Talimatı'nın 17. Maddesine göre Emenike'nin stattan ayrılmaması gerekiyordu. Çünkü bu maddede, "Doping kontrol yapılacağına dair bildirim yapıldıktan sonra hiç bir futbolcu, her ne sebeple olursa olsun, doping kontrolüne alınacak futbolcular doping kontrol odasına ulaşana kadar stadı terk edemez" ifadeleri yer alıyor. 

Kurala göre doping testine girecek futbolcular 75. dakikada belli oluyor. Talimatnamenin 18. maddesinde "Zarflar doping kontrol görevlileri tarafından müsabakanın 75. dakikasına kadar açılmadan saklanır. 75. dakikada doping kontrol görevlileri zarfları açarlar" ifadeleri yer alıyor. 

Bayern Münih - Borussia Mönchengladbach: 0-2

Hamburg'da kan değişikliği

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow