hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe - Olympiakos eşleşmesinde flaş iddia!

    Fenerbahçe - Olympiakos eşleşmesinde flaş iddia
    expand
    KAYNAKMilliyet

    UEFA'nın, Konferans Ligi'nde çeyrek finalde 11 Nisan ve 18 Nisan'da Olympiakos ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmalar öncesinde sürpriz bir karar aldığı iddia edildi. Yunan basını, bu kararın gerekçesini de açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trendyol Süper Lig'de Galatasaray ile kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, yoluna Avrupa'da da devam ediyor. UEFA Konferans Ligi Çeyrek Final kura çekiminde Olympiakos ile eşleşen sarı-lacivertliler, ilk maçına 11 Nisan'da Yunanistan'da çıkacak. Rövanş mücadelesi ise 18 Nisan'da Kadıköy'de oynanacak.

    KARŞILIKLI YASAK İDDİASI

    Olympiakos'u eleyip UEFA Konferans Ligi'nde yarı finale yükselmek isteyen Fenerbahçe ile ilgili Yunan basınından çarpıcı bir iddia geldi. Yunan basınından Gazzetta'nın haberine göre Fenerbahçe, UEFA'dan gelen seyirci deplasman yasağı nedeniyle 11 Nisan'da Atina'daki karşılaşmada taraftarlarından mahrum kalacak. Aynı durum 18 Nisan'da İstanbul'da oynanacak rövanş maçı için de geçerli olacak.

    Fenerbahçe - Olympiakos eşleşmesinde flaş iddia


    UEFA'NIN GEREKÇESİ: GÜVENLİK

    UEFA'nın alacağı bu karara göre Fenerbahçeli taraftarlar Atina'da, Olympiakoslu taraftarlar ise İstanbul'da tribünde yer alamayacak. Söz konusu haberde, UEFA'nın güvenlik nedeniyle Türkiye'deki Olympiakos maçlarında geçmişte de benzer uygulamalar gerçekleştirildiği vurgulandı. UEFA'dan, ilk karşılaşmanın oynanacağı tarihe doğru konuyla ilgili resmî bir açıklama yapması bekleniyor.

    PLAY-OFF'A KÖTÜ BAŞLADILAR

    Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'ndeki rakibi Olympiakos, Yunanistan'da normal sezonu 57 puanla üçüncü sırada tamamladı. PAOK 60 puanla zirvede yer alırken, ikinci sırada ise AEK yer aldı. Öte yandan Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos ise, normal sezonu Olympiakos'un arkasında 56 puanla dördüncü sırada bitirdi. Fenerbahçe'nin rakibi, Yunanistan'da Şampiyonluk Turu'na ise kötü başladı. Jose Mendilibar'ın öğrencileri, ilk maçta evinde Panathinaikos'a 3-1 kaybetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow