hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, Galatasaray'ı hedef aldı

    Fenerbahçede başkan Ali Koç, Galatasarayı hedef aldı
    expand
    KAYNAKcnnturk.com

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Koç'un hedefinde Galatasaray vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarı-lacivertlilerin 1 numaralı ismi Ali Koç, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Faruk Ilgaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Koç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

    İşte Ali Koç'un basın toplantısından satır başları:

    "Bu toplantının öznesi rakibimiz olacak. Böyle bir basın toplantısı yaptığım için üzüldüğümü bildirmek isterim. Rakibimiz yalan konuşarak kendi camiasını kızdırıyor hem de bizi tahrik ediyorlar. Sürece yasal olarak dahil olacak başka bir merci yok"

    "Gerçeği çarpıtan metotlarıyla kısa süreli mutlu olabilirler. Son yıllarda bu kulübü yönetenlerin karakteristik özellikleri samimiyetsizlik ve riyakarlıktır. Kendilerine yapılmasını istemedikleri şeyleri başkasına yaparlar. Türlü türlü itibar suikastı yaparak, TFF'yi baskı altında tutarlar, bunu yaparken hayali düşman yaratırlar."

    "Bir puan kaybı sonrası ortalığı birbirine katarlar ve bu durumdan nemalanırlar. 'Elimizde bilgi, belge var, VAR kayıtları var, ligi bitirtmeyiz' derler; sonra istedikleri olunca suspus olurlar. Mutlu oldukları dönemde 'Sağduyulu olalım' derler."

    "Türk futbolunun adalet bekçiliğine soyunurlar. Sadece kendilerini akıllı herkesi saf görürler. Galatasaray ve TFF arasındaki ilişkiyi çözemedik. Önce TFF'ye siper oldular çok kısa bir süre sonra istifaya davet ettiler."

    "Bunların taktikleri var baskı kurma. Son 2 sezondur yaşadıklarımıza bakacağız. Koç şirketlerinde çalışıyor gibi iddialarla başka konuları gündeme getirirler. Burada hedef söz konusu kişiyi baskı altına almak. Hatırlarsanız, MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz için Fenerbahçeli dediler. Ben hayatımda ilk defa başkana değil yardımcısına saldırıldığını görüyorum. Çünkü Sabri Çelik'ten memnundular."

    "Son derbiden sonra Beşiktaş yöneticisine Koç Holding çalışanı olduğu için yüklendiler. Bana göre kul hakkı yemektir bu."

    "Sanki federasyonda başka takımlı yok. Sadece Fenerbahçelileri konuşuyorlar."

    "Madem TFF'den memnun değilsiniz, hakemler rezil, o zaman siz de bizim gibi Süper Kupa ve ligin kalan bölümü için yabancı hakem talebini destekleyin. Bu sizin en büyük samimiyet testinizdir. Ama siz hakemlerden memnunsunuz, güvendiğinizi söylüyorsunuz. Sadece bizim maçlarda güvenmiyorsunuz. Yani riyakarsınız. Milyonların arasına nefret tohumları ekiyorsunuz. Yabancı hakem istemezler, Avrupa'da görüyorlar çünkü. Çünkü en iyi sonuçları Türk hakemlerle alıyorlar."Fenerbahçede başkan Ali Koç, Galatasarayı hedef aldı


    "Bunların transfer yapma kültürleri olağanüstü, kimse yanına yaklaşamaz. Oyuncu ayartmada, çıkarlarına göre transfer haberleri servis etmede, sözleşmelerde yeni jargon üretmede ve kamuoyunu yanlış yönlendirmede de Şampiyonlar Ligi'ndeler. Kendi dönemim için bu ülkede hiçbir kulüp 'Fenerbahçe oyuncumuzu ayarttı' diyemez. Oğulcan Çağlayan, Taylan Antalyalı örneği var. İltisaklı oldukları kulüpler üzerinden rakip oyuncuları kadro dışı bıraktırırlar. Bu sezon 2 örneği var. Kayserispor maçından önce Pendikspor Mame Thiam'a, Sivasspor maçından önce de Eyüpspor Saiz'e teklif yaptı. Bu 3 kulübün yakın ilişkisi herkesin malumudur."

    "Güya bize bu yaz birçok transfer çalımı attılar. 3-4 futbolcu baktığımız için her oyuncunun sözleşme detaylarını biliyoruz. 4 futbolcu var aldıkları, resmi kontratlarda açıklanan bedellerin gerçeği yansıtmasının mümkünatı yok. Bunlarda resmi ve gayriresmi kontrat yapma yaklaşımı var. Futbolcuyla anlaştıkları bedel ile resmi kontratta yazan bedel arasında fark vardır. Bu farkları imaj hakları, sponsorluk ve son dönemde de gayrimenkul anlaşmalarıyla kapatıyorlar. Olabilir yapabilirler. Sponsorları çok cömert. O kadar cömertler ki katiyen isimlerinin açıklamasını kabul etmezler. Bu nasıl işse?"

    "Bizden 8.5-9 milyon Euro isteyen oyuncuyu 3.5-4 milyon Euro'ya oynatır bunlar. Çünkü İstanbul'un o yakasında oksijen daha iyi herhalde, bu tarafta sıkıntı var. Transferlerde kamuoyunu eksik ve yanıltıcı bilgilendirirler. İnsanları yanıltırlar. 750 bin Euro'ya aldıkları Bakambu'yu 5+5 milyon Euro'ya Betis'e yüksek fiyattan sattılar. Daha sonra Betis başkanının açıklamaları var. Oyuncunun maaşı bonservise dahil ve gerçekleşmesi zor ihtimaller var diye. O 5 milyon Euro'nun içinde 2.5 yıllık maaş var. Buradaki olay insanların gözünün içine baka baka gerçekleri söylememek."

    Fenerbahçede başkan Ali Koç, Galatasarayı hedef aldı

    "Zaniolo konusunda teklifimizi bir yöneticileri ifşa etti. Bu aslında bir suç. Diyorlar ki, "Fenerbahçe daha çok verdi oyuncu bizi tercih etti' hani o tarafta oksijen daha iyi ya. Biz de bunu mahkemeye götürdük. Haksız rekabetin tespiti davasında argümanlarımızdan biri, kendi teklifleri daha yüksek olmasına rağmen yanıltıcı şekilde kulübümüzün teklifinden daha azmış gibi yansıtılmasıdır. Bilirkişi raporunda bu kulüp tarafından ödenecek toplam bedelin bonuslar dahil Fenerbahçe'nin teklifinden yüksek olduğu, dolayısıyla; Erden Timur'un beyanlarının yanlış ve yanıltıcı olduğu, bu durumun kötüleme, haksız rekabet eylemine sebebiyet verebileceği tespit edilmiştir."

    "Buradan giden futbolcuların, başka takımlara gittiklerinde Galatasaray'a karşı koydukları performans herkesin malumu. Yine yaşadık. Bir kulüp başkanı çıkıp, '3 futbolcumuzun beyniyle kalbi arasında çelişki olduğunu' söylemiştir. Bu sözleri oynanan bir maç sonrası Fenerbahçe'ye sarf ettiğini düşünebiliyor musunuz? Malum kulüp tarafından ülkemizde olağanüstü hal ilan edilirdi. Bu işin nirvanası eski futbolcuları Ümit Karan'dır. Eskişehirspor'dayken, 'Ben Galatasaraylıyım, Fenerbahçe şampiyon olmasın' diyerek gol atmak istemediğini açıklıyor. Anormal şeyler onlar söz konusuyken o kadar normal yansıtılıyor ki..."

    "Bir başka özellikleri kayrılmaya alışmış olmaları ve bunu bir hak olarak beklemeleri. Bir nevi sportif rekabet etiği haline gelmiş. Bu kadar yaygaraya rağmen yabancı hakem istememeleri son derece aşikardır. Biz tekme tokat dayak yiyoruz sahada sarı kart vermiyorlar, onlar dövüyor sarı kart almıyorlar. Bu başarıları bu yöntemlerle elde ediyorlar. Ben böyle bir şey görmedim. Oyuncuları yan hakeme küfür ediyor hiçbir şey yok."

    "Bu sezon verilen verilmeyen kartlar arasında çifte standartlık yapılmıştır. Bu kartlar lig yarışının bütününü etkilemektedir." Görüntü: FB TVFenerbahçede başkan Ali Koç, Galatasarayı hedef aldı

    "Bu çifte standartı kimseye anlatamazsınız. Bu sezon bize aşağı yukarı 9 milyon TL, diğer takıma 6 milyon TL ceza kesilmiş. İndirimlerde bize yüzde 17 onlara yüzde 33 indirim vermişler. Demek ki hakikaten kötü insanlarız böyle cezalar alıyoruz. Icardi konusunda kamuoyu baskısı olmasaydı sevk edilmeyecekti."

    "Abdülkadir Bitigen, Galatasaray maçında yanlış penaltı verdiğini hakem toplantısında itiraf ediyor. Hakemler 1 Mart'ta Hugh Dallas ve Mehmet Büyükekşi'nin de katıldığı bir toplantı yapıyor. Hugh Dallas da Abdülkadir Bitigen'e penaltıyı soruyor. Bitigen penaltı kararının yanlış olduğunu itiraf ediyor. Bunun şampiyonluk yarışına etkisi ne olacak?"

    "Fenerbahçe'ye iftira atmaya yeltenenlere şunu hatırlatmak istiyorum, terör örgütünün en kuvvetli oldukları dönemde onlara baş kaldıran ve diz çöktüren Fenerbahçe'dir. Bunlara karşı mücadeleyi biz başlattık. Başkanımız 'Ne şikesi, memleket elden gidiyor' dedi. Üstüne takım otobüsümüz kurşunlandı, katliamdan döndük."

    "Rakibimizin atanmış başkanıyla ilgili düşüncelerimi paylaşacağım. Son dönemde tenhada nasıl, umumide nasıl bir kişi olduğunu anlatacağım. Algı işleri bunların DNA'sında olduğu için gidecekleri yolun sınırı yoktur. İddia ettiği hayali koalisyonları tanımlarken, Çanakkale Savaşı'nda düşman güçlere karşı yapılan mücadeleye benzetiyor. Hadi oradan! Cesaret hap mı almış, yaşı itibariyle mi... Git 'Zaferin Rengi' filmini izle Sayın Başkan... Neyin, ne olduğunu daha iyi anlarsın."

    "Oynadığımız şey futbol, yaptığımız şey de spor değil. Vicdansız, organize bir yapıyla dürüstçe savaşmaya çalışıyoruz. Bu sezon bu şartlarda topladığımız puanlar bir mucizedir. Karşı karşıya olduğumuz sistematik kötülüğü anlatabildiğimi düşünüyorum. Takımımızı ve hocamızı sahiplenmeli ve dimdik ayakta durmalıyız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow