Futbol Federasyonu resmen açıkladı: Avrupa Ligi'ne katılma hakkını kaybetti

Futbol Federasyonu resmen açıkladı: Avrupa Ligine katılma hakkını kaybetti
expand
Kaynak:Cnnturk.com

Portekiz Kupası'nı kazanan Aves, UEFA'dan lisans alamadı ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını kaybetti. Portekiz Futbol Federasyonu da bir açıklama yaparak "şartları uymadığı" gerekçesiyle Aves'in yerine Rio Ave'nin Avrupa Ligi'ne katılacağını duyurdu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Aves, hafta sonunda Sporting Lizbon'u 2-1 mağlup ederek Portekiz kupasını kazanmış ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etmişti.

Ancak bugün Portekiz Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Aves kulübü UEFA lisansı alamadığı için bu hakkını kaybetti. Aves'le birlikte  Portekiz Ligi'nde 5 kulüp lisans alamadı.

Portekiz Süper Ligi'nde sadece 13 takım lisans alabildi. Bu takımların arasında Porto, Benfica, Braga, Sporting Lizbon, Maritimo, Rio Ave, V. Guimaraes, Estoril, Chaves ve Arouca oldu.

Portekiz Futbol Federasyonu da bir açıklama yaparak Aves'in hakkını kaybetmesiyle birlikte UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek takımın ligde beşinci olan Rio Ave olduğunu açıkladı. PFF, Aves'in ise "şartlara uymadığı" gerekçesiyle katılmı hakkının iptale edildiğini duyurdu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow