hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray, Sparta Prag'ı 90+1'de yendi

    Galatasaray, Sparta Pragı 90+1de yendi
    expand

    Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında sahasında Çekya temsilcisi Sparta Prag'ı 3-2 mağlup etti ve rövanş için avantaj sağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 19'uncu dakikada Kerem Demirbay, 61'inci dakikada Mertens ve 90+1'inci dakikada Icardi kaydetti. Sparta Prag'ın golleri ise 47'nci dakikada Preciado ve 65'inci dakikada Kuchta'dan geldi.

    Karşılaşmada Galatasaray'da 62'nci dakikada Nelsson, Sparta Prag'ta ise 80'inci dakikada Rynes kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

    Kaan Ayhan sakatlandı

    Mücadeleye 11’de başlayan Kaan Ayhan, ikinci yarının başında girdiği ikili mücadele sonrasında sakatlık yaşarken, daha sonra sağlık ekibinin tedavisinin ardından bir süre kendini denedi. Daha sonra oyuna devam edemeyen Kaan Ayhan çıkmak zorunda kalırken yerine 55. dakikada Abdülkerim Bardakcı dahil oldu. Sağ bekte Kaan’ın bölgesine ise Davinson Sanchez geçti.

    Galatasaray, Sparta Pragı 90+1de yendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MAÇTAN NOTLAR

    Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında sahasında Çekya temsilcisi Sparta Prag'ı ağırladı. Saat 20.45'te Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alejandro Hernandez yönetti. Alejandro Hernandez'in yardımcılıklarını ise Jose Naranjo ile Diego Sanchez Rojo yaptı.

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in 25'inci haftasındaki Başakşehir mücadelesine göre Sparta Prag karşısında değişikliğe gitmedi. Okan Buruk, Süper Lig'deki kazanan kadroyu bozmazken kaleyi Muslera'ya emanet etti. Savunma dörtlüsünü; Kaan Ayhan, Nelsson, Sanchez ve Berkan Kutlu'dan oluşturan tecrübeli teknik adam, orta sahada Kerem Demirbay ve Torreira'ya görev verdi. Hücum hattının sağ kanadında Barış Alper Yılmaz, ortasında Mertens ve sol kanadında ise Kerem Aktürkoğlu'na görev veren Buruk, ileri uçta ise Icardi'yi sahaya sürdü.

    Maçın 11'leri

    Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Sanchez, Berkan, Kerem Demirbay, Torreira, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

    Sparta Prag: Vindahl, Vitik, Sorensen, Krejci, Preciado, Laçi, Kairinen, Rynes, Birmancevic, Karabec, Kuchta.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow