Infantino'nun çılgın projesi için karar zamanı
FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun Kulüpler Dünya Kupası'nın 2021 yılından itibaren yapılmasına yönelik projesini bu hafta Miami'de yapılacak toplantıda gündeme getireceği öğrenildi.
Haberin Devamı
/

Almanya'da yayın yapan ZDF kanalının haberine göre Infantino bu projenin bir an evvel hayata geçmesi için harekete geçme kararı aldı.
/

Miami'de yapılacak FIFA toplantısında ülkelerin katılımıyla yapılan FIFA Konfederasyonlar Kupası'nın 2021'den itibaren kaldırılması ve yerine 4 yılda bir yapılacak FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın getirilmesini isteyecek.
Haberin Devamı
/

Infantino'nun projesine göre şu anda 7 takımın katılımıyla yapılan Aralık ayında yapılan turnuvada takım sayısının 24'e çıkarılması isteniyor. Bu takımların 12'si Avrupa'dan olacak.
/

FIFA'nın perşembe ve cuma günü Miami'de yapılacak toplantısında bu konu detaylıca görüşülecek.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Eğer proje kabul görürse en son 2017'de Rusya'da yapılan ve Almanya'nın kazandığı FIFA Konfederasyonlar Kupası da tarihe karışacak.
/

Infantino'nun ayrıca Global Uluslar Ligi projesini de daha ileri bir tarihe erteletmek istediği öğrenildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

UEFA daha önce Kulüpler Dünya Kupası projesine yoğun fikstür nedeniyle karşı olduğunu açıklamıştı.